Vreme de primăvară în plină toamnă: ANM anunţă temperaturi de 27 de grade

Vreme de primăvară în plină toamnă: ANM anunţă temperaturi de 27 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru perioada 7-20 octombrie 2024, indicând o încălzire semnificativă în majoritatea regiunilor ţării. În prima săptămână, temperaturile vor atinge maxime de 26-27 de grade în Oltenia şi Muntenia, cu valori similare şi în alte regiuni.

În Banat, maximele vor urca la 24-26 de grade până pe 10 octombrie, urmate de o scădere uşoară la 22 de grade. În Crişana, vor fi valori similare, urmate de o scădere treptată spre 18 grade în a doua săptămână.

Transilvania va beneficia de maxime de 22-24 de grade până pe 11 octombrie, iar în Maramureş, valorile vor urca până la 24 de grade în prima săptămână. Moldova va avea maxime de 22-24 de grade până pe 11 octombrie, iar în Dobrogea, temperaturile vor ajunge la 24 de grade, scăzând apoi la 17 grade până la mijlocul lunii.

Muntenia şi Oltenia vor fi cele mai călduroase regiuni, cu valori de până la 27 de grade. La munte, maximele vor ajunge la 16 grade în prima săptămână, dar vor scădea treptat.

Ploi slabe şi izolate sunt aşteptate în mai multe regiuni între 9 şi 14 octombrie, în special în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, cu şanse mai reduse în restul intervalului.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt