VIDEO. Vară de coşmar pentru turiştii români din Grecia! Ce staţiune a fost cuprinsă de flăcări?

VIDEO. Vară de coşmar pentru turiştii români din Grecia! Ce staţiune a fost cuprinsă de flăcări?

Vară de coşmar pentru turiştii şi localnicii din Grecia! Ţara continuă să lupte cu incendiile de vegetaţie. De această dată flăcările au izbucnit pe insula Kos, o destinaţie vizitată frecvent de români. Sute de oameni au fost evacuaţi din case şi hoteluri din calea flăcărilor. În timp ce vântul puternic a creat scene infernale pentru pompieri. 

Pompierii greci au luptat cu incendiul de vegetaţie de pe insula Kos pentru a doua zi la rând. Sute de turişti, printre care şi români, dar şi localnici au fost evacuaţi şi mutaţi într-un campus sportiv. O femeie a fost salvată forţat pentru că nu voia să-şi părăsească casa care risca să fie cuprinsă de foc. 

AMPână dimineaţa, flăcările de pe insula Kos au pierdut din intensitate, iar oamenii au putut reveni în hoteluri şi locuinţe. În ultimele 24 de ore, 52 de incendii au izbucnit în Grecia, dintre care unele sunt încă scăpate de sub control.
 
Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti menţine avertizarea de incendii pentru Grecia şi a emis o alertă similară pentru Turcia. 
 
Grecia se confruntă cu numeroase incendii de vegetaţie în fiecare vară din cauza temperaturilor ridicate şi a valurilor de căldură asociate schimbărilor climatice. Însă unele focare sunt provocate de oameni, cum ar fi cel de pe insula Hydra. Autorităţile elene au arestat sâmbătă 13 persoane aflate la bordul unui iaht, care au tras focuri de artificii şi astfel au provocat incendiul uriaş de pe insula Hydra. Presa elenă scrie că suspecţii sunt cele mai bogate şi influente persoane din Kazahstan. 
 
 

Afla mai multe despregreciaincendiuinsulakos
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt