VIDEO. Un lider Hamas îşi face scut uman din 20 de ostatici. IDF: Cară o geantă plină cu dinamită

VIDEO. Un lider Hamas îşi face scut uman din 20 de ostatici. IDF: Cară o geantă plină cu dinamită

Israelul a bombardat şi noaptea trecută Libanul. Loviturile au generat explozii uriaşe care au zguduit capitala libaneză. Totodată, armata israeliană a anunţat astăzi că a dat startul operaţiunilor terestre în sud-vestul Libanului. Între timp, un lider Hamas care se află în exil spune că gruparea sa teroristă va învia ca „pasărea Phoenix”.

Noaptea trecută, Beirutul a fost zguduit din nou de atacurile israelinilor. Dimineaţă, capitala libaneză era acoperită de un nor dens de fum. Nu mai mult până când clădirile vor fi făcute una cu pământul. În timp ce armata israeliană începe operaţiunilor terestre în sud-vestul Libanului, un lider în exil al Hamas face declaraţii pentru Reuters. „Gruparea palestiniană se va ridica precum pasărea Phoenix din cenuşă”, spune acesta.

KHALED MESHAAL, lider Hamas în exil: În ceea ce priveşte ultima scenă în care Netanyahu şi armata de ocupaţie israeliană arătau ca şi cum ar fi obţinut realizări. Nu este sfârşitul drumului. Aceasta nu este imaginea finală. Războiul poate merge înainte, dar şi înapoi, într-o zi câştigi, iar în alta pierzi. Dar rezultatele cu siguranţă nu vor fi în favoarea Israelului.

Un alt lider Hamas, care la fel este vânat de Israel, a găsit o metodă nemiloasă ca să nu fie ucis. IDF a publicat imagini alb-negru cu un bărbat, care merge printr-un tunel înconjurat de cel puţin 20 de ostatici. Acesta ar fi liderul Hamas, creierul atacului din 7 octombrie. Dar asta nu este tot. Acesta cară o geantă plină de dinamită. Iar lângă el s-ar afla soţia şi cei trei copii ai săi. Armata israeliană subliniat într-o postare pe platforma X, că au avut şansa de mai multe ori să-l ucidă, dar nu au putut pentru că asta ar însemna să ucidă toţi ostaticii. Pe de altă parte, Hamas anunţă că ostaticii israelieni sunt într-o situaţie foarte dificilă.

 

Purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Al Qassam: Ceea ce s-a întâmplat cu ostaticii (n.r.israelieni) din Rafah s-ar putea repeta cu alţii (n.r.ostatici) atâta timp cât (n.r. premierul israelian) Netanyahu şi guvernul său care caută sânge continuă să fie intrasigent şi pună obastacole acordului de schimb de ostatici. Asta vede toată lumea.

Politica internă din Iran şi Israel, resursele militare şi alegerile din SUA ar putea schimba conflictul din Orientul Mijlociu, spun analiştii militari.

MICHAEL CLARKE, analist militar SkyNews: Presa israeliană raportează că americanii oferă Israelului compensaţie financiară dacă evită să lovească siturile nucleare ale Iranului, cum ar fi cea mai mare instalaţie nucleară a Iranului, Abadan, sau chiar zăcământul de petrol din sudul ţării.

Israelul luptă acum pe şapte fronturi: cu Hezbollahul susţinut de Iran, cu Hamas în Gaza, cu rebelii Houthi din Yemen, cu „teroriştii” din Cisiordania, plus Irak, Siria şi cu Iran.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt