VIDEO. Rusia lansează contraofensiva în regiunea Kursk. Iar Antony Blinken este la Kiev pentru discuţii cu Zelenski

VIDEO. Rusia lansează contraofensiva în regiunea Kursk. Iar Antony Blinken este la Kiev pentru discuţii cu Zelenski

După invazia ucrainenilor, forţele ruse au început o contraofensivă semnificativă în regiunea Kursk şi recuperează teritorii. Cel puţin asta afirmă bloggerii militari care susţin Moscova. Între timp, Antony Blinken şi ministrul britanic de externe sosesc la Kiev pentru discuţii cu oficialii ucraineni. Vizita celor doi vine după ce Joe Biden a spus că „nu exclude” ideea de a permite Kievului să folosească armamentul american cu rază lungă de acţiune pentru atacuri pe teritoriul Rusiei.

 

Ruşii au început o contraofensivă majoră în Kursk şi alungă trupele ucrainene din unele zone. Pe Telegram apar tot mai multe imagini cu atacul ruşilor şi cu soldaţi ucraineni ucişi.  Mai mult, experţii DeepState au înregistrat, de asemenea, mişcarea unui convoi blindat rus de la Korenovo către Snagost, unde au loc lupte intense. Pe de altă parte, Kremlinul  raportează atacuri cu drone în oraşul rus Murmansk, care se află la 1.500 km de Ucraina. (POZĂ HARTĂ)

Între timp, Antony Blinken şi ministrul britanic de externe au ajuns la Kiev pentru discuţii cu oficialii ucraineni.

Vizita celor doi oficiali vine după ce Joe Biden a sugerat că va permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă de acţiune. Imediat a venit şi reacţia Kremlinului. Iată cum va răspunde Rusia dacă SUA îşi va pune planul în aplicare.

DMITRI PESKOV, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: "Răspunsul va fi adecvat, va fi potrivit. Ştiţi, nu este nevoie să aşteptaţi câte un răspuns mereu. Operaţiunea militară specială este răspunsul la toate aceste activităţi."

Totodată, SUA a acuzat oficial Iranul că a furnizat Rusiei rachete balistice pentru războiul din Ucraina.

PATRICK RYDER, purtătorul de cuvânt al Pentagonului: "Statele Unite au confirmat rapoarte conform cărora Iranul a transferat transporturi cu rachete balistice Fath-360 în apropierea Rusiei, despre care considerăm că le-ar putea folosi în câteva săptămâni împotriva Ucrainei, ducând la moartea a şi mai mulţi civili ucraineni."

Pe de altă parte, ministrul iranian de Externe a declarat miercuri că Teheranul nu a livrat nicio rachetă balistică Rusiei, iar sancţiunile impuse Iranului de către Statele Unite nu vor rezolva nimic.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt