VIDEO. Predoiu, în Austria, la prima vizită de la Air Schengen: Pe frontiera cu Serbia migraţia ilegală "e zero". România nu este primul stat care intră în Schengen etapizat

VIDEO. Predoiu, în Austria, la prima vizită de la Air Schengen: Pe frontiera cu Serbia migraţia ilegală "e zero". România nu este primul stat care intră în Schengen etapizat

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat că România nu este primul stat care intră în Schengen mai întâi cu o frontieră şi apoi cu altele. ”Până acum, istoria Schengen nu cuprinde niciun exemplu în care un stat să fi intrat doar cu o frontieră şi să fi rămas fără celelalte frontiere intrate în Spaţiul Schengen”, a susţinut el.

El a precizat că România va face acest drum până la capăt.

“Ca şi celelalte state, vom face acest drum până la capăt. Pentru mine şi colegii mei, marea întrebare anul trecut a fost nu când, ci ce anume trebuie să facem ca să se întâmple. Şi nu intenţionez să schimb această metodă. În loc să ne întrebăm subiectiv când ar putea fi cel mai bun moment, ne concentrăm pe ceea ce trebuie să facem ca să-l obţinem cât mai rapid. Altfel, România are îndeplinite criteriile de 12 ani. Dar tratatele sunt clare, decizia este politică. Şi politica este întotdeauna racordată la realitate. Şi realitatea nu este întotdeauna foarte facil de gestionat. Ce este important însă e că ne înţelegem bine şi lucrăm bine cu ministerele noastre şi vrem să lucrăm bine în continuare pe toate temele pe care le avem, şi cu Comisia Europeană, şi cu ceilalţi colegi”, a transmis ministrul Afacerilor Interne.

Predoiu a mai precizat România are proiecte-pilot cu toate ţările vecine, iar pe frontiera cu Serbia, migraţia ilegală este zero.

"Este un moment de etapă pentru noi. Vrem şi vom face acest drum împreună până la capăt. Dar pentru asta trebuie să muncim cu toţii şi asta am discutat astăzi, cum să muncim mai bine ca să facem acest drum până la capăt. Progresele României în materie de combatere a migraţiei ilegale sunt recunoscute astăzi de toată lumea. Avem proiecte-pilot cu toate ţările vecine. Spre exemplu, pe frontiera cu Serbia, migraţia este practic ilegală, este practic zero.

Cătălin Predoiu a avut o întâlnire la Viena cu omologul său austriac Gerhard Karner, despre impactul şi măsurile adoptate pentru "Schengen Air".

Afla mai multe despreromaniaschengenaustriavizita
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt