VIDEO. PNL îşi lansează candidaţii în Moldova. ”Autostrada Moldovei şi cea a Unirii au fost rodul viziunii şi asumării guvernărilor liberale”

VIDEO. PNL îşi lansează candidaţii în Moldova. ”Autostrada Moldovei şi cea a Unirii au fost rodul viziunii şi asumării guvernărilor liberale”

Nicolae Ciucă a participat joi la lansarea primilor candidaţi PNL la primăriile Roman şi Piatra Neamţ precum şi candidatul la conducerea Consiliului Judeţean Piatra Neamţ. 
 
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a vorbit după lansarea candidaţilor pentru funcţia de şef al CJ Neamţ, în persoana lui George Lazăr şi cea de primar la Roman, în persoana deputatului Laurenţiu Leoreanu, că Autostrada Moldova – A7, Autostrada Unirii – A8 şi necesitatea unui drum expres de la Piatra Neamţ la Bacău, „toate aceste chestiuni au fost rodul viziunii şi asumării guvernărilor liberale”.
 
„S-a discutat despre drumuri. Este adevărat despre autostrăzi, despre Autostrada Moldova – A7, despre Autostrada Unirii – A8, despre nevoie unui drum expres de la Piatra Neamţ la Bacău. Toate aceste chestiuni, este foarte adevărat, au fost rodul viziunii şi asumării guvernărilor liberale. Prin tot ceea ce noi am văzut la vremea respectivă am identificat nevoia aceasta de dezvoltare, nevoia aceasta de a asigura o creştere economică. Până la urmă, oricât de mult discutăm despre o serie întreagă de proiecte care vizează educaţia, deosebit de importantă, sănătatea, la fel de importantă, dar toate trebuie să aibă la bază un suport de dezvoltare economică. În momentul de faţă, Piatra Neamţ are potenţial economic care încă nu a fost descoperit şi pus în valoare aşa cum ar fi trebuit”, a spus Ciucă.
 
Conform liberalilor, Moldova nu a fost aleasă întâmplător, PNL punând-o pe harta marilor investiţii, guvernarea Ciucă preocupându-se de reducerea decalajelor între Moldova şi alte zone istorice dezvoltate.
 
Liberalii din Moldova mai spun că au aplicat modelul dezvoltării care a adus succes şi la Oradea, la Cluj sau la Alba, respectiv creştere economică bazată pe investiţii, bugete locale care susţin dezvoltarea şi proiecte pe fonduri europene. 
Important de amintit rolul major al investiţiilor cu fonduri europene în dezvoltarea Moldovei, iar PNL insistă pe gradul record de absorbţie al banilor europeni în mandatul liberalilor. 
 
Într-un singur an, 2022, în mandatul lui Nicolae Ciucă, România a atras o cincime din fondurile europene pe care le încasase în cei 15 ani de apartenenţă la UE de până atunci, respectiv 11,3 miliarde euro.
 
Andrei Carabelea, candidatul PNL pentru primăria municipiului Piatra Neamţ
 
Nicolae Ciucă a fost prezent joi seara la evenimentul de lansare a candidaturii lui Andrei Carabelea la primăria municipiului Piatra Neamţ.
 
Evenimentul a avut loc la  sediul grupului de firme Autonom, o investiţie locală care asigură locuri de muncă pentru nemţeni. 
 
"Oamenii s-au săturat să audă promisiuni, oamenii au nevoie de împlinirea acestor angajamente. Ne asumăm o responsabilitate, nu faţă de noi, pentru că este ceva de onoare, dacă la sfârşit ne îndeplinim sau nu angajamentul. Intrăm în politică şi candidăm pe astfel de funcţii pentru că ne dorim să facem ceva pentru cetăţeni", a mai declarat Ciucă.
 
Şeful liberalilor a lăudat investiţiile administraţiei condusă în ultimii ani de Carabelea, relaţia excelentă cu mediul de afaceri local şi curajul unei noi candidaturi a liberalului. 
 
"Neamţul a fost un judeţ care a avut o culoare politică de dreapta şi sper să o aibă şi de aici înainte. PNL a urmărit doar să dezvolte comunităţile, judeţele şi ţara. Toate aceste proiecte au fost generate din interior printr-o efervescenţă. Pentru prima oara, anul 2022, cu guvernare liberală, se întâmpla să avem o creştere economică sănătoasă. Ponderea investiţiilor a fost de 2,8%, faţă 2,2% creştere bazată pe consum. Se poate dar pentru asta avem nevoie de asumare, de curaj, de viziune şi de oameni cu care să ducem toate aceste obiective la bun sfârşit", a continuat preşedintele PNL. 
 
Ciucă a vorbit şi despre faptul că diaspora trebuie să se întoarcă acasă, nu prin clişee, ci prin măsurile pe care le iau politicienii, să simtă că beneficiază de servicii publice de calitate, sistem de educaţie flexibil şi adaptabil şi servicii medicale ca în ţările în care românii s-au mutat.

Afla mai multe desprepnlcandidatiroman
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt