VIDEO. Make-up-ul, tot mai popular în rândul fetiţelor. Medicii explică cel fel de produse pot fi utilizate

VIDEO. Make-up-ul, tot mai popular în rândul fetiţelor. Medicii explică cel fel de produse pot fi utilizate

Imaginile de pe reţelele de socializare influenţează foarte mult generaţiile actuale de copii. Multe fetiţe îşi doresc să arate precum vedetele preferate şi folosesc o gamă variată de produse de make-up. Medicii atrag atenţia că utilizarea lor le poate afecta sănătatea pielii, mai ales dacă au în componenţă substanţe nocive.

Folosirea produselor de make-up de către fetiţe trebuie să se facă doar cu acordul părinţilor şi doar dacă au o certificare că sunt potrivite pentru copii.

„Dacă produsele sunt speciale pentru copii, şi există astăzi o gamă largă pentru copii, fără elementele nocive, care se întâlnesc inclusiv în trusele de adulţi, dacă produsul este de provenienţă certă şi dacă machiajul este făcut neobsesional, atunci nu este nicio problemă” susţine dr. Olga Simionescu, şeful secţiei Dermatologie a Spitalului Colentina din Bucureşti.

Din păcate, de cele mai multe ori, produsele de make-up utilizate de copii conţin substanţe nocive şi au origini necunoscute. Iar astfel, fetiţele se expun unui risc în ceea ce priveşte sănătatea tenului.

„Dacă însă fetiţele folosesc produse cu provenienţă necunoscută, eventual expirate care au multe substanţe dubioase, pentru că un produs este ieftin şi nu ştim care este componenţa sa, atunci devine nociv, poate produce iritaţii. Astea sunt variantele simple…Dar poate produce o îmbătrânire rapidă” atrage atenţia dr. Olga Simionescu, şeful secţiei Dermatologie a Spitalului Colentina din Bucureşti.

Afla mai multe despremake-up
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt