VIDEO. Joe Biden, în lacrimi: Alegerea Kamalei Harris ca vicepreşedinte a fost cea mai bună decizie. Preşedintele SUA l-a catalogat din nou pe Trump ca fiind un „ratat”

VIDEO. Joe Biden, în lacrimi: Alegerea Kamalei Harris ca vicepreşedinte a fost cea mai bună decizie. Preşedintele SUA l-a catalogat din nou pe Trump ca fiind un „ratat”

Preşedintele Joe Biden a primit ovaţii când a urcat pe scena Convenţiei Naţionale Democrate din Chicago luni seara. El a fost prezentat de fiica sa, Ashley, care a vorbit după prima doamnă Jill Biden. El a vorbit despre patru ani de progres, despre violenţele din America dar şi despre Donald Trump, pe care l-a numit „ratat”.

Când a urcat pe scenă, Biden a îmbrăţişat-o pe Ashley şi a părut să-şi şteargă lacrimile. Alţi membri ai familiei Biden au fost, de asemenea, emoţionaţi în timp ce urmăreau momentul din apartamentul VIP.

Preşedintele a declarat că alegerea Kamalei Harris ca vicepreşedinte a fost „cea mai bună decizie” din cariera sa politică de peste cinci decenii.

Preşedintele a trecut apoi la chestiuni mai sumbre, descriind modul în care a fost învestit la doar câteva săptămâni după insurecţia din 6 ianuarie de la Capitoliu.

Reluând o replică pe care a mai folosit-o, care este desigur o referire la Donald Trump, preşedintele a spus „Nu poţi spune că îţi iubeşti ţara doar atunci când câştigi”, citat de news.ro.

„Democraţia trebuie să fie păstrată. Suntem într-o luptă pentru sufletul Americii”, spune Biden.

Joe Biden l-a atacat din nou pe Donald Trump ca fiind un „ratat” pentru că a caracterizat Statele Unite drept o naţiune în declin.

„Donald Trump numeşte America o naţiune în declin”, a spus Biden. „Când vorbeşte despre America ca fiind o naţiune în declin, el spune că pierdem. El este învinsul. Se înşeală amarnic”.

Pe 10 septembrie va avea loc întâlnirea dintre Kamala Harris şi Donald Trump

Biden i-a transmis subtil ştafeta lui Kamala Harris.

Preşedintele a vorbit despre modul în care criminalitatea violentă a scăzut la nivel naţional, apoi a trecut la complimente pentru Harris şi a atacat recenta condamnare penală a lui Donald Trump.

(Elena Andrei)

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt