VIDEO. Incidenţă crescută a bolii coronariene în rândul românilor. Medic: „A scăzut media de vârstă a acestor pacienţi”

VIDEO. Incidenţă crescută a bolii coronariene în rândul românilor. Medic: „A scăzut media de vârstă a acestor pacienţi”

Stresul şi stilul de viaţă nesănătos ne afectează sănătatea inimii. Bolile coronariene, specifice persoanelor de vârsta a treia, sunt tot mai des diagnosticate la vârste mult mai tinere. Marea problemă este că în România foarte puţine spitale pot să ofere acces la tratament acestor bolnavi.

„Se schimbă un lucru şi anume, boala coronariană. După părerea mea, incidenţa bolii coronariene a crescut, mai ales în cazul oamenilor tineri. Avem mult mai mulţi pacienţi deja în a 4-a decadă de viaţă sau la începutul celei de-a cincea decadă de viaţă, care suferă infarct miocardic sau care ajung de urgenţă la spital cu forme avansate ale bolii coronariene” a explicat la Medika TV, dr. Cătălin Badiu, şeful Secţiei de Chirurgie Cardio-Vasculare din cadrul Spitalului Universitar Bucureşti.

Deşi există metode de tratament şi proceduri prin care speranţa de viaţă a pacienţilor poate fi crescută, în multe spitale din ţară astfel de terapii nu pot fi puse în practică în multe spitale din ţară, mai spune specialistul.

„Pacienţii au nevoie ori de tratament intervenţional, de dilatare percutană a acestor vase, vasele care irigă muşchiul inimii cu sânge cu oxigen sau în anumite situaţii de bypass coronarian, adică de ajutorul chirurgiei. S-a mai schimbat ceva, aş spune , şi anume faptul că sunt mult mai mulţi pacienţi care fac investigaţii din timp şi sunt diagnosticaţi din timp cu boli ale inimii şi care necesită tratament chirurgical. Sunt multe patologii care necesită tratament chirurgical şi încă nu avem suficiente locuri pentru aceşti pacienţi, în general în ţară” a explicat dr. Cătălin Badiu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt