VIDEO. Daniel Buda, la Proiect de ţară: România, despre dezbaterea din PE privind sectorul agricol: Comisia Europeană trebuie să vină în perioada următoare cu resurse financiare

VIDEO. Daniel Buda, la Proiect de ţară: România, despre dezbaterea din PE privind sectorul agricol: Comisia Europeană trebuie să vină în perioada următoare cu resurse financiare

Europarlamentarul PNL Daniel Buda, a declarat miercuri, despre dezbaterea din Parlamentul European, privind sectorul agricol, că concluzia a fost că acest sector are nevoie în continuare de finanţare şi Comisia Europeană trebuie să vină în perioada următoare cu resurse financiare care să fie alocate sectorului agricol, la nivel european.
Europarlamentarul PNL Daniel Buda a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că în dezbaterea din Parlamentul European grupurile politice au pus pe masă relităţile sectorului agricol din ţările respective şi europarlamentarii români au pus pe masă realităţile din România.  
”Concluzia a fost că acest sector are nevoie în continuare de finanţare şi Comisia Europeană trebuie să vină în perioada următoare cu resurse financiare care să fie alocate sectorului agricol, la nivel european. În acelaşi timp, s-a mai pus pe masă o problemă extrem de importantă pe care România a tot solicitat-o în cadrul dezbaterilor din Consiliu, şi anume derogarea privind terenurile care nu sunt lucrate”, a precizat Buda, el arătând că România ar trebui să lase 4% din terenurile agricole nelucrate pentru a proteja mediul, ori, în momentul de faţă, fiind o situaţie delicată privind situaţia fermierilor, acest procent încurcă foarte mult economia unei ferme”, a completat europarlamentarul PNL.
Daniel Buda a spus că a primit promisiunea fermă din partea comisarului pe Agricultură că va face o evaluare punctuală a acestei chestiuni, în viitorul apropiat.
Europarlamentarul PNL a precizat că în grupul politic au decis să pună din nou acest subiect în discuţie săptămâna viitoare, pentru rezolvarea problemelor fermierilor.
”Am spus foarte clar că avem nevoie de finanţări noi, peste rezerva de criză pe care o avem la dispoziţie pentru a ajuta sectorul agricol, cunoscând problemele, plecând de la războiul din Ucraina”, a mai arătat Buda, adăugând că aşteaptă ca aceste discuţii să vină cu alocări financiare din partea Comisiei Europene.
Buda a mai declarat că banii pe care ei doresc să îi aducă în acest sector, sunt bani care să le permită fermierilor supravieţuirea, să nu intre în faliment, pentru că, dacă aceştia dau faliment,  ”vom fi obligaţi apoi să importăm”. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt