VIDEO. Cea mai mare "fermă" solară din lume, de trei ori cât suprafaţa Bucureştiului

VIDEO. Cea mai mare "fermă" solară din lume, de trei ori cât suprafaţa Bucureştiului

Cea mai mare centrală solară din lume a intrat în funcţiune în China. Este capabilă să alimenteze o ţară mică, cu o capacitate anuală de peste 6 miliarde de kilowaţi/oră.

Instalaţia dintr-o regiune deşertică a provinciei de nord-vest Xinjiang acoperă 200.000 de acri - aproximativ cât suprafaţa New York-ului sau de trei ori mai mare decât cea a Bucureştiului.

Complexul de 5GW este suficient de puternic pentru a satisface cerinţele de electricitate ale unei ţări de dimensiunea Luxemburgului sau Papua Noua Guinee.

China a condus la nivel mondial în adoptarea energiei solare, sporindu-şi capacitatea în 2023 cu peste 50%. Noua fermă solară depăşeşte proiectele solare Ningxia Teneggeli şi Golmud Wutumeiren, ambele aflate tot în China, pentru a deveni cea mai mare din lume.

Un raport recent al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (IEA) a descris eforturile Chinei către sursele regenerabile ca fiind „extraordinară”, ţara punând în funcţiune la fel de multă capacitate solară anul trecut, precum a făcut întreaga lume în 2022.

„China reprezintă aproape 60% din noua capacitate regenerabilă care se estimează că va deveni operaţională la nivel global până în 2028”, se arată în raport, scrie The Independent.

BIZTODAY China-Mine-turned Solar Farm | Watch (msn.com)

Afla mai multe desprecentralachinaenergie solara
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt