VIDEO. 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

VIDEO. 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător

De 50 de ani, data de 5 iunie este una dintre cele mai mari zile internaţionale pentru mediu. Condus de UNEP şi organizat anual din 1973, evenimentul a devenit cea mai mare platformă globală de promovare a mediului, cu milioane de oameni din întreaga lume angajându-se pentru a proteja planeta.

Peste 2 miliarde de hectare din pământul lumii sunt degradate, afectând peste 3 miliarde de oameni. Ecosisteme vitale şi nenumărate specii sunt ameninţate. În faţa secetelor severe şi prelungite, a furtunilor de nisip şi a temperaturilor în creştere, este esenţial să găsim modalităţi de a împiedica pământul uscat să devină deşert, sursele de apă dulce să se evapore şi solul fertil să se transforme în praf.

Pe 5 iunie, planeta sărbătoreşte Ziua Mondială a Mediului, care pune în lumină modul în care lumea poate contribui la stoparea degradării terenurilor şi la refacerea peisajelor devastate.

Un record de 3.500 de evenimente din Ziua Mondială a Mediului sunt înregistrate în acest an, mobilizând acţiuni de mediu pentru restaurarea ecosistemelor de pe tot globul. De la plantarea de copaci în Maldive şi Kenya, până la dezvăluirea picturilor murale ale oraşelor la scară largă în Statele Unite şi activităţi în grădinile zoologice din Irlanda, Singapore şi India, milioane de oameni se adună pentru a marca Ziua din acest an.

5 iunie are la bază, in fiecare an, o temă recomandată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu. "Restaurarea ecosistemelor" este tema din acest an a Zilei mediului înconjurător. Anul acesta, data de 5 iunie marchează şi lansarea oficială a "Deceniului ONU privind restaurarea ecosistemelor", un impuls menit să oprească şi să inverseze declinul lumii naturale, după cum arată site-ul www.unep.org.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt