Veşti excelente din educaţie: Ligia Deca anunţă peste 5 miliarde euro alocaţi învăţământului din România

Veşti excelente din educaţie: Ligia Deca anunţă peste 5 miliarde euro alocaţi învăţământului din România

Ligia Deca anunţă că educaţia primeşte bani în plus. „Comisia Europeană ne-a anunţat că am îndeplinit şi ultima condiţie favorizantă. România va beneficia de încă 2,2 miliarde de euro pentru educaţie şi formare profesională”.

“Buget record pentru educaţie şi formare în România! Astăzi am primit o veste excelentă: ţara noastră va putea beneficia de încă 2,2 miliarde de euro pentru educaţie şi formare profesională, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare”, anunţă Ligia Deca, o veste excelentă pentru şcolile din România, pentru elevi şi pentru profesori, care vor beneficia de programe de pregătire continuă.

Ligia Deca: Buget record pentru educaţie şi formare. România primeşte încă 2,2 miliarde de euro din fonduri europene, pe lângă cele 3,5 miliarde euro din PNRR 

Ministrul Educaţiei precizează că această sumă se adaugă celor 3,5 miliarde de euro din PNRR, ceea ce duce finanţarea ţării noastre la un total de 5,7 miliarde de euro destinate domeniului educaţiei.

“Comisia Europeană ne-a anunţat că am îndeplinit şi ultima condiţie favorizantă, care a însemnat adoptarea unui cadru de politică strategic pentru sistemul de educaţie şi formare, ceea ce permite efectuarea de plăţi din fonduri europene aferente Programului Operaţional Educaţie şi Ocupare”, a explicat Deca.

Liberalii transmit că România a trecut pentru prima dată, de la intrarea în Uniunea Europeană, de gradul de absorbţie de 90% a fondurilor europene, educaţia fiind unul dintre domeniile care a primit cele mai mari alocări de bani europeni.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despreligia decaministrul educatiei
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt