Vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul ataşat, interzisă în UE. Mulţi consumatori sunt deja nemulţumiţi

Vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul ataşat, interzisă în UE. Mulţi consumatori sunt deja nemulţumiţi

Uniunea Europeană interzice vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul ataşat. Decizia a fost luată anul trecut, iar acum devine obligatorie deşi mulţi comercianţi au introdus deja noul sistem, scrie Profit.ro.

Astfel, produsele din plastic de unică folosinţă ale căror dopuri şi capace sunt realizate din plastic pot fi introduse pe piaţă, începând cu data de 3 iulie 2024, numai dacă acestea rămân ataşate de recipiente în timpul etapei de utilizare preconizată a produselor, prevăd noile reglementări europene şi naţionale, în acest context impunându-se o derogare pentru lichidarea stocurilor existente de sticle cu dop detaşabil.

Argumentul cercetătorilor pentru introducerea interdicţiei este că, de cele mai multe ori, capacele sunt confundate de animale cu hrana şi, în fiecare an, peste 100.000 de animale mor din cauza plasticului aruncat de oameni în natură.

În plus, ecologiştii au explicat că anume capacele, aruncate separat de sticle, sunt cele care poluează mediul. Se estimează că anual milioane de capace de plastic ajung în oceane, punând în pericol viaţa animalelor marine; .

Prin ataşarea capacului de sticlă, autorităţile Uniunii Europene speră să încurajeze locuitorii ţărilor UE să recicleze sticlele împreună cu capacele.

În loc de capacele obişnuite care se desprind complet vor exista acum benzi suplimentare de plastic care vor face legătura dintre capac şi sticlă.

Prin ataşarea capacului de sticlă, autorităţile Uniunii Europene speră să încurajeze locuitorii să recicleze sticlele, transmite newsmaker.md

Schimbările au fost însă introduse deja şi au creat nemulţumiri în rândul multor consumatori. Aceştia susţin că noile capace, ataşate de sticlă şi care nu pot fi îndepărtate uşor, le încurcă la băut şi la turnarea băuturii.

 

Afla mai multe despresticle de plasticuevanzare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt