Vâlcea: Acoperişul unui bloc din Râmnic, smuls de vânt; judeţul se află sub Cod portocaliu

Vâlcea: Acoperişul unui bloc din Râmnic, smuls de vânt; judeţul se află sub Cod portocaliu

Pompierii militari au intervenit în noaptea de luni spre marţi pentru asigurarea măsurilor de protecţie la un bloc de locuinţe din municipiul Râmnicu Vâlcea, al cărui acoperiş a fost smuls de vânt, o bună parte din acesta prăbuşindu-se peste un autoturism parcat în apropiere, au informat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Potrivit sursei citate, în zonă au acţionat 12 cadre de la Garda de Intervenţie din Râmnic, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare şi cu o autoplatformă, intervenţia pentru înlăturarea elementelor instabile de pe clădire durând aproximativ două ore.

"Împreună cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii militari au îndepărtat aproximativ 80 de metri pătraţi din acoperişul blocului. Acesta a căzut sub acţiunea vântului puternic. Au fost afectate un autoturism şi elementele de închidere ale balcoanelor. Am fost anunţaţi în jurul orei 22.40, intervenţia fiind finalizată în jurul orei 00.30, după ce au fost îndepărtate şi elementele constructive instabile din partea superioară a blocului", au precizat reprezentanţii ISU Vâlcea.

Judeţul Vâlcea se află de luni sub avertizare Cod portocaliu de fenomene meteo periculoase în zonele înalte şi Cod galben de intensificări ale vântului.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt