USR: Grindeanu îngroapă cele mai mari proiecte de infrastructură la o companie fără buget şi fără angajaţi

USR: Grindeanu îngroapă cele mai mari proiecte de infrastructură la o companie fără buget şi fără angajaţi

Ministerul Transporturilor este acuzat de USR că blochează lucrările cele mai mari proiecte de autostrăzi şi drumuri expres. ”După ce a întârziat doi ani autostrăzile A8, A3 şi A13, ministrul PSD Sorin Grindeanu le îngroapă la noua companie, fără angajaţi şi fără buget”. 

”Este o decizie aberantă în acest moment! Unele dintre cele mai importante proiecte de autostrăzi şi drumuri expres din România sunt mutate de PSD-PNL la noua companie de autostrăzi, deşi compania nu este operaţională, nu are angajaţi şi nici buget aprobat! Toate aceste proiecte au întârzieri enorme şi sunt abia la studiul de fezabilitate. Prin mutarea lor la noua companie de drumuri, Grindeanu le bagă la sertar şi se asigură că nici în 2024 nu se va lucra pe ele”, susţine Horaţiu Cosma, fost secretar de stat USR în ministerul Transporturilor.  

USR adaugă că proiectele de autostrăzi şi drumuri expres nu vor avansa nici anul acesta.  

 ”Sorin Grindeanu nu s-a ocupat în ultimii doi ani de noua companie de autostrăzi, nu a angajat profesionişti şi nu i-a asigurat un buget pentru funcţionare. În condiţiile în care va dura luni de zile doar să angajeze personalul necesar, proiectele de autostrăzi şi drumuri expres nu vor putea avansa anul acesta”. 

”Partidul comasat român PSD-PNL torpilează cu bună ştiinţă autostrăzile României şi le amână pentru la anul şi la mulţi ani. Pe ei îi interesează doar tăierile de ”pamblici” electorale în 2024. Însă românii văd, înţeleg şi o să le dea nota de plată la vot”, aduagă Horaţiu Cosma.

Grindeanu: Proiectele de infrastructură finanţate din PNRR "înaintează foarte bine”

În urmă cu două săptămâni, Grindeanu anunţa că proiectele de infrastructură finanţate din PNRR „înaintează foarte bine” şi că anul acesta vor fi gata patru loturi, din totalul de 13, ale autostrazii A7. Acesta a mai susţinut că anul acesta vor începe lucrările şi pentru Autostrada A8.

(Elena Andrei)

 

Afla mai multe despreusrgrindeanuautostrazi
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt