UPDATE - FOTO - Plan roşu după o explozie urmată de incendiu la un cunoscut magazin de bricolaj. Elicopter Black Hawk, trimis de la Bucureşti. Sunt căutate eventuale persoane prinse înăuntru

UPDATE - FOTO - Plan roşu după o explozie urmată de incendiu la un cunoscut magazin de bricolaj. Elicopter Black Hawk, trimis de la Bucureşti. Sunt căutate eventuale persoane prinse înăuntru
foto: news.ro

Autorităţile din judeţul Botoani au activat, vineri, Planul Roşu de Intervenţie după ce s-a produs o explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj. 12 persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă. Echipajele caută persoane eventual surprinse în interior, transmite news.ro.

UPDATE: ”Planul Roşu a fost dezactivat începând cu ora 12:30. Bilanţul final 13 victime”, a transmis ISU Botoşani.

UPDATE: ISU Botoşani anunţă că victimele din incident sunt zece bărbaţi şi trei femei, cu vârste cuprinse între 32 şi 63 de ani.

UPDATE: ISU Botoşani anunţă că încă o victimă, a 13-a, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului. 

UPDATE - Autorităţile anunţă că pentru una dintre victime a fost solicitat elicopterul SMURD Black Hawk

”Elicopterul SMURD Black Hawk urmează să decoleze de la Bucureşti spre Botoşani”, a transmis IGSU.

UPDATE: ISGU anunţă că bilanţul a ajuns la 12 victime transportate la spital, dintre care o persoană în stare gravă, intubată.

”Misiunea este în dinamică”, anunţă oficialii IGSU. 

UPDATE: ”Până la acest moment, 10 persoane au nevoie de îngrijiri medicale, iar echipe operative derulează, la acest moment, misiuni de căutare-salvare în interiorul centrului, pentru identificarea altor persoane posibil surprinse de suflul exploziei”, a transmis IGSU.

Sursa citată a precizat că cele 10 victime sunt conştiente şi prezintă diverse traumatisme şi arsuri.

”Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost alertat elicopterul SMURD şi prealertat avionul SMURD. Din informaţiile primite, la acest moment, nu ar fi persoane decedate”, a mai precizat sursa citată.

Incendiul este lichidat.

UPDATE: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi anunţă, vineri, că traficul este îngreunat pe DN 29 la ieşire din Botoşani spre Suceava pentru a permite intervenţia echipajelor.

”Plan Roşu de Intervenţie în urma unei explozii produse la un magazin de materiale de construcţii de la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava, pe DN 29. Sectorul de drum este în administrarea municipalităţii botoşănene, însă traficul este îngreunat (pe un sens, alternativ) pentru intervenţia echipajelor ISU/SMURD/Poliţie ”, a transmis DRDP Iaşi.

ŞTIREA INIŢIALĂ - IGSU anunţă, vineri, producerea unei explozii urmate de un incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoşani.

 

”Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la faţa locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanţe SMURD şi 1 unitate de terapie intensivă mobilă”, anunţă IGSU.

La faţa locului s-au deplasat 12  echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă. 

”Din primele informaţii, şapte persoane au fost rănite şi primesc îngriji medicale. Alte 30 de persoane au ieşit singure din magazin”, a transmis ISU Botoşani.

Se intervine pentru căutarea altor persoane surprinse in magazin şi pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor.

 

 

 

 

 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt