UPDATE: Dronă cu material exploziv, căzută în Bulgaria. Mesaje RO-Alert pentru Tulcea şi Galaţi, unde ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian

UPDATE: Dronă cu material exploziv, căzută în Bulgaria. Mesaje RO-Alert pentru Tulcea şi Galaţi, unde ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian
foto: Pixabay

O dronă de origine necunoscută şi, conform unor informaţii neconfirmate, care avea ataşat un dispozitiv exploziv, a fost găsită pe coasta din Tiulenovo, duminică seară, informează Novinite.

Deocamdată nu este clar cum a ajuns drona pe ţărmul bulgăresc - dacă a căzut din aer sau a fost luată de curent.

De asemenea, nu există nicio informaţie cu privire la proprietarul dronei, iar zona a fost izolată.

Radoslav Rusev, bărbatul care a alertat serviciile de urgenţă şi a făcut fotografiile dronei, a explicat la Televiziunea Naţională că, după aproape 12 ore, nu există nicio anchetă în acest caz.

"Am văzut bomba pe drona care este lipită de ea. Este foarte clar vizibilă în imagini.Am alertat serviciile de urgenţă la ora 21:40 aseară. Până acum nu a existat niciun răspuns la semnalul meu, cu excepţia faptului că drumul spre Golful Tyulenovo este închis. Aşteptăm de zece, unsprezece ore ca să se întâmple ceva", a declarat Radoslav Rusev.

 

Locuitorii din zona de nord a judeţului Tulcea şi cei zona de frontieră din Galaţi au primit, duminică seară, mesaje RO-Alert, deoarece există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea au anunţat că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj RO-Alert prin care populaţia din zona de nord a judeţului Tulcea este informată despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

“Mesajul este unul de informare şi prevede recomandări de protecţie pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul RO-Alert a fost transmis pentru zona de nord a judeţului Tulcea şi zona de frontieră din municipiul Galaţi respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiuleşti”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea, citaţi de news.ro.

 

Afla mai multe desprerazboiucrainarusiaromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt