Doi jurnalişti şi un activist de mediu au plătit cu vârf şi îndesat încercarea de a realiza un documentar în care să demaşte jaful din pădurile din Bucovina. 20 de inşi i-au bătut şi umilit în timpul filmărilor. 11 dintre ei au fost identificaţi şi conduşi la audieri. În scandal a intervenit şi Ministrul Mediului
Un documentar realizat în pădurile din nordul ţării urma să dezvăluie caracatiţa ce patronează tăierile ilegale de lemn. Activistul de mediu, Tiberiu Boşutar îi ajuta pe jurnaliştii Mihai Dragolea şi Radu Mocanu să strângă dovezi. S-au trezit însă încercuiţi de aproximativ 20 de indivizi înarmaţi cu topoare şi bâte. Ameninţările cu moartea s-au transformat rapid într-o agresiune în toată regula. Bătuţi crunt, lăsaţi fără haine şi batjocoriţi, unul dintre jurnalişti a apucat să sune la 112.
Mihai Dragolea a scăpat doar aruncându-se într-o râpă.
În 30 de minute a ajuns şi poliţia la faţa locului. Agresorii se făcuseră de mult nevăzuţi.
Starea unui dintre jurnaliştii agresaţi era deosebit de gravă. Şocul şi loviturile l-au făcut pe Radu Mocanu să-şi piardă conştienţa. Din ambulanţa care-l transporta la spital, activistul de mediu care-i însoţea pe ziarişti a găsit puterea să relateze live cele întâmplate.
Deşi, din spusele activistului de mediu, se poate vorbi despre o tentativă de omor, iar intervenţia poliţiştilor ar fi fost tardivă, superiorii acestora spun că agenţii au acţionat cât se poate de eficient.
Echipamentul de filmare şi toate întregistrările au fost distruse de atacatori. Tiberiu Boşutar a fost transportat la
Spitalul judeţean Suceava. Însă nu a vrut să rămână internat şi a plecat pe picioarele sale. Ulterior a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală. Toate cele 3 victime au mers apoi la poliţie pentru a depune o plângere formală.
Cazul a stârnit indignarea ministrului Mediului. Într-o postare pe facebook, Tanczos Barna spune că astfel
de fapte nu pot fi acceptate şi cere angajaţilor din domeniul silvic să coopereze deplin cu anchetatorii.