Ucraina: Şefii de stat major din SUA şi Rusia au avut o conversaţie telefonică

Ucraina: Şefii de stat major din SUA şi Rusia au avut o conversaţie telefonică

Pentagonul a informat că şefii de stat major ai Statelor Unite şi Rusiei au vorbit vineri la telefon, în contextul în care Washingtonul se teme că Rusia va invada Ucraina în zilele următoare, transmite AFP.

Generalul Mark Milley şi generalul Valeri Gherasimov "au discutat despre mai multe domenii de interes în materie de securitate", a precizat purtătorul de cuvânt al statului major american, colonelul Dave Butler.

De comun acord, cei doi şefi de stat major au decis să nu facă publice detaliile conversaţiei.

Nu este prima dată când cei doi generali vorbesc, dar discuţiile lor sunt rare. Ultima conversaţie telefonică datează din 23 noiembrie, când deja discutau despre mişcări de trupe ruseşti la graniţa cu Ucraina.

Generalul Mark Milley şi generalul Valeri Gherasimov s-au întâlnit în luna septembrie în Finlanda unde, potrivit Moscovei, au discutat despre prevenirea unor incidente militare între cei doi rivali geopolitici.

Totodată, generalul Milley a discutat vineri telefonic cu câţiva din omologii săi europeni, şefi de stat major din Franţa, Canada, Germania, Italia, Polonia, România şi Marea Britanie, a spus colonelul Butler. Aceştia au discutat în special despre "coordonarea în curs în cadrul ajustării posturii militare a Statelor Unite în Europa", a precizat el.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt