Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în Rusia nu doar lângă Harkov

Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în Rusia nu doar lângă Harkov

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior al Forţelor Aeriene Patrick Ryder, a declarat că, deşi nu a existat nicio schimbare de politică, utilizarea armelor de către Ucraina împotriva trupelor ruse nu s-a limitat la apropierea oraşului Harkov de partea rusă, transmite Reuters.

"Capacitatea de a fi în măsură să riposteze atunci când se trage asupra lor este într-adevăr ceea ce se concentrează această politică... pe măsură ce vedem forţele ruseşti trăgând peste graniţă, capacitatea Ucrainei de a riposta la aceste forţe terestre folosind muniţie furnizată de SUA. Este vorba de autoapărare şi, prin urmare, este logic ca ei să poată face acest lucru", a declarat Ryder.

Luna trecută, preşedintele Joe Biden a autorizat în mod discret Kievul să lanseze arme furnizate de SUA împotriva unor ţinte militare în Rusia.

La acea vreme, însă, oficiali americani au spus că decizia lui Biden se aplica doar pentru ţinte situate pe teritoriul Rusiei din apropierea regiunii estice ucrainene Harkov.

 

Afla mai multe despresuaucrainarusia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt