Ucraina nu le mai permite cetăţenilor săi care trăiesc în străinătate şi sunt apţi de luptă să circule liber

Ucraina nu le mai permite cetăţenilor săi care trăiesc în străinătate şi sunt apţi de luptă să circule liber

Ucraina nu le mai permite de la 1 iunie cetăţenilor săi bărbaţi care trăiesc în străinătate şi sunt apţi de luptă să iasă liber din ţară dacă se află din nou pe teritoriul său, pentru a reface rândurile armatei sale aflate în război cu Rusia.

"Cetăţenii ucraineni care au părăsit Ucraina de mai mult de trei luni nu vor mai putea face parte din categoria persoanelor excluse din registrul recruţilor şi sunt obligaţi să se înregistreze în armată în termen de 30 de zile", a declarat miercuri Andrii Demcenko, purtătorul de cuvânt al pazei de frontieră ucrainene, citat de Agerpres.

Modificarea legii urmăreşte să îi oblige pe deţinătorii ucraineni de permise de şedere străine să nu mai poată părăsi ţara, deşi puteau circula liber înainte ca legea să intre în vigoare la 1 iunie, la câteva zile după scăderea controversată a limitei de vârstă pentru mobilizare la 25 de ani.

"Această prevedere li se aplică cetăţenilor ucraineni de sex masculin cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani", a detaliat Demcenko pentru AFP.

Afla mai multe despreucrainarazboiincorporare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt