Ucis de tren în drumul spre şcoală

Ucis de tren în drumul spre şcoală

Tragedie într-o comună din judeţul Iaşi. Un copil de numai 12 ani a murit după ce a fost lovit de tren chiar sub ochii surorii sale cu un an mai mare. Băiatul mergea spre şcoală, iar localnicii spun că în fiecare zi elevii sunt în pericol, nevoiţi să traverseze mai multe şine.

Suplimentarea microbuzelor şcolare ar putea să salveze vieţi, dar primăria susţine că nu a primit, încă, maşina. 

Era ora 7 şi câteva minute, de dimineaţă, când Eric Marian şi sora sa au încercat să traverseze şinele de cale ferată. Făceau acest lucru de ani de zile, în drumul lor spre şcoală. Azi însă, pe băiat l-a costat viaţa. Trenul, care circula pe o altă linie şi pe care  nu l-a văzut din cauza unor vagoane oprite, l-a lovit în plin. 
Zeci de copii se expun aceluiaşi risc, în fiecare zi. Traversează trei linii de cale ferată, ca să scurteze drumul spre şcoală.
Primăria ştie despre problema microbuzelor şcolare puţine - sunt doar două în localitate- iar edilul susţine că încă o maşină ar putea să o rezolve. Nu şi-a permis să o cumpere, dar a cerut-o la Bucureşti. 
Nu numai copiii îşi riscă viaţa în zona şinelor de tren. La fel traversează şi adulţii.  Un bărbat, spre exemplu, cară un sac, astfel că poate vedea bine doar într-o direcţie. Potrivit localnicilor, o astfel de tragedie se întâmplă la fiecare doi ani.
Soluţia ar putea fi o pasarelă pietonală. Primăria o exclude însă, şi spune că e treaba ministerului Transporturilor să o construiască. 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt