“U” Cluj a cerut LPF ca echipele din Superligă să nu mai poată fi susţinute din bani publici începând cu sezonul viitor

“U” Cluj a cerut LPF ca echipele din Superligă să nu mai poată fi susţinute din bani publici începând cu sezonul viitor
foto: Radu Constantea Facebook

Preşedintele Universităţii Cluj a anunţat că clubul de pe Someş va cere la LPF ca cluburile din prima ligă să nu mai poată fi susţinute din bani publici începând cu campionatul 2024/2025.

“Sunt de acord că banul public nu are ce căuta în fotbalul profesionist. Atâta timp cât la nivel naţional legislaţia permite acest lucru şi eşti în competiţie cu undeva 60-70 de echipe din fotbalul românesc care beneficiază de sprijinul autorităţilor locale sau judeţene, am fost şi noi obligaţi să mergem pe acelaşi drum.

În discuţiile cu FRF şi LPF, am încercat să facem demersuri în care să reuşim la nivel naţional să se stabilească foarte clar că fotbalul profesionist să nu mai poată primi nicio finanţare publică, atât la liga I, cât şi la liga a doua.

Fără această susţinere publică şi dacă toate echipele ar renunţa la finanţarea publică – în liga I sunt opt echipe care beneficiază de această susţinere, locală, sau de la alte guverne chiar, cum e cazul lui Sepsi – atunci natural bugetul Universităţii Cluj, din venturile pe care le generează din sponsoring, ticketing şi vânzare de jucători, s-ar situa pe locul 6-7”, a spus Radu Constantea.

Declaraţia sa vine în contextul în care zilele trecute Consiliul Local Cluj a aprobat sumele pe care le va oferi, ca sprijin financiar, cluburilor sportive din oraş, Universitatea urmând a primi suma de 2,45 milioane de euro.

Potrivit lui Radu Constantea, Universitatea obţine din sponsorizări 2,1 – 2,2 milioane de euro de la cei 10-12 sponsori pe care îi are şi ocupă locul 5-6 în ţară ca venituri din sponsorizări.

„Preconizăm că în sezonul 2024/2025 vom creşte veniturile din sponsorizări undeva între 10-15%”, a mai subliniat Constantea.

La începutul acestui sezon, Universitatea şi-a prelungit contractul cu Superbet pe o durată de trei, urmând a încasa anual 800.000 de euro, unul dintre cele mai mari din Superligă.

Afla mai multe despreu clujbani publicisuperliga
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt