Travelminit.ro: Vacanţa elevilor atrage turişti în staţiunile de pe Valea Prahovei, cu o creştere de 17% a costului cazării, la 453 de lei pentru o familie cu un copil

Travelminit.ro: Vacanţa elevilor atrage turişti în staţiunile de pe Valea Prahovei, cu o creştere de 17% a costului cazării, la 453 de lei pentru o familie cu un copil

Staţiunile de pe Valea Prahovei revin în preferinţele românilor, Braşovul fiind destinaţia cu cele mai multe rezervări pentru săptămâna următoare, conform datelor de pe platforma Travelminit.ro. Preţul mediu pentru o noapte de cazare pentru o familie cu un copil a crescut la 453 de lei în 2024, comparativ cu 388 de lei în 2023, marcând o creştere de 17%. Se observă o schimbare în preferinţele de cazare, turiştii optând mai mult pentru hoteluri (36%) decât pentru pensiuni (28%).

„Se apropie prima vacanţă din acest an şcolar, care va avea loc între 26 octombrie şi 3 noiembrie. În acest context, familiile româneşti îşi caută destinaţii pentru câteva zile de relaxare şi distracţie alături de copii, căutând evenimente şi activităţi pentru toate vârstele,” precizează Travelminit.ro. De asemenea, turiştii se pot bucura de vreme plăcută, ideală pentru activităţi în aer liber, precum drumeţiile şi picnicurile.

Majoritatea turiştilor planifică sejururi scurte, cu durate variind între o şi trei nopţi, cu 20% dintre rezervări pentru o noapte, 41% pentru două nopţi şi 28% pentru trei nopţi.

„Aşa cum era de aşteptat, preţurile au crescut uşor comparativ cu anul precedent: o noapte de cazare pentru o familie cu un copil era 388 de lei în 2023, iar în 2024, preţul a ajuns la 453 de lei, o creştere de 17%. În cazul familiilor cu doi copii, tariful a crescut de la 498 de lei în 2023 la 518 lei în 2024, adică o majorare de 4%,” adaugă platforma.

Printre cele mai populare destinaţii de toamnă se numără Braşov, Bucureşti, Sinaia, Sibiu, Poiana Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Băile Felix, Sovata şi Bran, fiecare având atracţii turistice şi peisaje deosebite.

Pentru părinţi, există numeroase activităţi pentru copii în această perioadă. De exemplu, la Teatrul Ion Creangă din Bucureşti se desfăşoară spectacole dedicate celor mici până pe 31 octombrie, iar în Cluj-Napoca, Iulius Parc găzduieşte expoziţia „Transform Robots Alive”, unde vizitatorii pot interacţiona cu roboţi gigantici. De asemenea, planetariul din Braşov va lansa patru spectacole noi, fiecare oferind o experienţă captivantă datorită upgrade-ului tehnologic.

Preferinţele turiştilor în alegerea unităţilor de cazare reflectă această schimbare, hotelurile devenind opţiunea principală în acest an.

Cele mai scumpe oferte de cazare disponibile pe Travelminit.ro se află în Căpâlniţa (4.385 lei/noapte), Râşnov (2.291 lei/noapte) şi Predeluţ (1.991 lei/noapte), în timp ce opţiuni mai accesibile se găsesc în Sibiu (70 lei/noapte), Buşteni (109 lei/noapte) şi Miercurea Ciuc (118 lei/noapte).

Travelminit, înfiinţată în Cluj-Napoca în 2017, a devenit unul dintre liderii pe piaţa rezervărilor hoteliere din România, având un portofoliu de 7.500 de unităţi de cazare. Din 2020, Travelminit este parte a Szallas Group, un important jucător din Europa Centrală şi de Est, care a fost achiziţionat de Wirtualna Polska Holding în 2022.

Afla mai multe desprevalea prahoveicopiifamilii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt