Câţi bani ar fi gata să dea un american pentru un telefon cu TikTok? Ei bine, chiar şi 50 de mii de dolari. Cât preţul unei garsoniere din Bucureşti. Astfel de oferte se găsesc pe toate site-urile de vânzări la mâna a doua din Statele Unite. Fenomenul a apărut imediat după cele 12 ore în care TikTok a fost blocat.
Americanii care au şters TikTok-ul de pe telefoanele mobile, în cele 16 ore în care aplicaţia n-a funcţionat, acum nu o mai pot descărca. Chiar dacă TikTok a devenit din nou funcţional, este inaccesibil în App Sore şi Google Play. Prin urmare, cei care tânjesc după aplicaţia chinezilor sunt dispuşi să plătească bani grei pentru un telefon mobil cu TikTok, chiar dacă este vorba despre un model mai vechi.
"Pare a fi o nebunie, dar da, fac asta. Dacă intri pe Ebay, la articole cumpărate, găseşti telefoane care s-au vândut cu opt mii sau nouă mii de dolari. Asta e o nebunie", spune un american.
Proprietarii telefoanelor vechi care au încă aplicaţia TikTok instalată cer sume enorme pentru aceste dispozitive. Un exemplu extrem este un iPhone 12 Pro Max, vechi de aproape 5 ani, care a fost listat la un preţ incredibil de 50.000 de dolari, ceea ce este echivalent cu tariful unei maşini noi.
STEPHEN MIANO, expert tech: „Există numeroase ghiduri pe internet despre cum să configurezi un VPN. Poţi schimba regiunea ţării în setările Apple pentru a accesa aplicaţia dorită. Există o serie de paşi pe care îi poţi urma. Observăm, de asemenea, apariţia descărcărilor de aplicaţii false atât în magazinele Apple, cât şi în cele Android.”
Reţeaua de socializare din China are la dispoziţie 70 de zile pentru a se conforma legislaţiei, altfel va fi interzisă definitiv. Preşedintele de la Casa Albă solicită ca un american să devină coproprietar.
DONALD TRUMP, preşedintele SUA: „Un aspect interesant legat de TikTok este că interacţionezi cu mulţi tineri. Aşadar, cât de important este pentru China să supravegheze tinerii, copiii, în timp ce aceştia vizionează videoclipuri amuzante?”
Elon Musk şi Mr. Beast, cel mai popular vlogger de pe YouTube, au făcut oferte pentru achiziţionarea acesteia. Printre altele, utilizatorii americani se plâng că după reactivarea platformei la ordinul lui Trump, le dispar conturi sau sunt restricţionate.