Testări pentru HIV/SIDA şi hepatita B şi C, decontate pentru gravidele neasigurate de la 1 iulie

Testări pentru HIV/SIDA şi hepatita B şi C, decontate pentru gravidele neasigurate de la 1 iulie

Testele pentru HIV/SIDA şi virusul hepatic B şi C se decontează pentru femeile gravide neasigurate, de la 1 iulie, a declarat miercuri directorul general adjunct al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Iulia Stoea, conform HotNews.ro.

Până la data de 1 iulie, decontarea acestor testări era posibilă numai în cazul gravidelor asigurate, potrivit declaraţiilor făcute de Stoea.

în ambulatoriul de specialitate şi în spitalizarea de zi sunt reglementate servicii de diagnostic referitoare tot la gravidă – supraveghere unei sarcini normale, servicii care cuprind consultaţii de specialitate, mai multe investigaţii de laborator, cât şi testarea pentru HIV-SIDA.

De asemenea, pentru bolnavii confirmaţi cu HIV-SIDA se permite accesul direct în ambulatoriul de specialitate fără bilet de trimitere, la fel şi la serviciul de spitalizare de zi pentru monitorizarea afecţiunii. „Acestea sunt serviciile specifice decontate de sistem”, a spus Iulia Stoea.

Datele furnizate de Compartimentul pentru Monitorizarea şi Evaluarea Infecţiei HIV/SIDA în România în vara anului trecut arătau că ​17.923 de persoane infectate cu virusul HIV trăiesc în ţara noastră.

Afla mai multe despresanatateteste
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt