Tesla îşi va deschide Superchargerele din România şi pentru vehiculele electrice non-Tesla

Tesla îşi va deschide Superchargerele din România şi pentru vehiculele electrice non-Tesla

Constructorul american Tesla a decis ca cele 7 staţii şi 32 de Superchargere individuale din România să fie deschise şi pentru vehiculele electrice non-Tesla, ceea ce o face una dintre cele mai mari reţele de încărcare pentru maşini din ţară.

În România, Tesla a instalat deja mai multe staţii Supercharger în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Piteşti, Sibiu şi Timişoara. Tesla a început anterior să îşi deschidă reţeaua pentru alte maşini în diferite ţări, iar acum a decis să lanseze facilitatea şi în România.
În noiembrie 2021, Tesla anunţa că îşi deschide, în premieră, reţeaua de încărcare pentru alte maşini electrice pentru prima dată, la acel moment, cu un program pilot în Ţările de Jos. 
Deschiderea Tesla către alţi producători de automobile electrice are loc în contextul adoptării legislaţiei americane privind susţinerea electrificării, care acordă subvenţii producătorilor de automobile electrice, de baterii şi operatorilor de staţii de încărcare. Pentru Tesla, deschiderea reţelei Supercharger pentru proprietarii de maşini ai altor mărci reprezintă şi o potenţială sursă de venituri, într-un context în care marja de profit pe automobil a scăzut simţitor, odată cu reducerea preţurilor, atât în SUA, cât şi în Europa.
Tesla operează peste 25.000 de Superchargere în întreaga lume, în timp ce alţi producători de automobile au format alianţe sau au investit în startup-uri pentru reţele, în timp ce pun în grabă vehicule electrice noi pe piaţă. Tesla a lansat oficial activitatea din România în mai 2021, după ce anterior fusese deschisă la Bucureşti o reprezentanţă independentă.

Afla mai multe despreteslasuperchargereromania
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt