Tatăl lui Haimi, îngrijorat pentru viaţa fiului său

Tatăl lui Haimi, îngrijorat pentru viaţa fiului său

”Iubirea unui tată pentru fiul lui e totul”, spune tatăl ostaticului român cu dublă cetăţenie care acum se află în custodia Hamas. Părintele nu îşi pierde speranţa. Vrea să creadă că fiul îi e bine. Îl aşteaptă acasă, se gândeşte doar la clipa în care îşi va îmbrăţişa, din nou, copilul. Tal Haimi a fost luat prizonier în data de 7 octombrie, din kibuţul atacat de gruparea teroristă, lângă graniţa cu Fâşia Gaza. De atunci, familia nu mai ştie nimic de el. În aceeaşi situaţie sunt zeci de familii. Atenţie, urmează imagaini şi detalii cu un puternic impact emoţional.

Tal Haimi are 41 de ani. Se afla în kibuţ când Hamas a atacat fără milă. Tatăl lui trăieşte de atunci cu teama. Cu teama părintelui care nu ştie nimic despre copilul său, care nu ştie dacă îl va mai vedea vreodată.

Zohar s-a întâlnit ultima oară cu fiul său, chiar cu o seară înainte ca teroriştii să intre în Israel. Au luat cina împreună, o tradiţie de familie.
Tatăl lui Tal a intrat în adăpost dar Tal a plecat să îşi apere familia.
Tal are trei copii. Mama lor le-a zis ce se întâmplă.
Tal şi familia lui locuiau într-un kibuţ în apropiere de graniţa cu Fâşia Gaza. Înainte de 7 octombrie, ziua în care totul s-a transfomrat într-un coşmar, viaţa în kibuţul Nir Yitzhak era aproape perfectă, spune Zohar Haimi.  
Seara trecută, aproximativ 80 de oameni, care au membri ai familiilor luaţi ostatici de Hamas, s-au întâlnit cu preşedintele Isaac Herzog la reşedinţa sa din Ierusalim. Familiile au cerut preşedintelui Israelului să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a-i aduce pe ostatici înapoi acasă. Toţi trăiesc fiecare zi cu acelaţşi gând: vor să îşi vadă copiii, rudele şi apropiaţii răpiţi. După întâlnirea cu liderul ţării, au participat la o demonstraţie în stradă. Acolo erau şi părinţii unui ostatic de 23 de ani. Se tem pentru fiul lor care ar fi fost grav rănit după ce o grenadă a explodat lângă el.
O altă femeie, a cărei soţ şi văr au fost luaţi de terorişti, se teme pentru viaţa celor doi.
Astăzi, Ohad Munder, împlineşte 9 ani. Aniversarea o petrece în captivitate. A fost luat ostatic alături de mama, tatăl şi bunica lui. Localnicii din oraşul Kfar Saba, unde locuia micuţul cu familia, au decorat oraşul cu baloane în onoarea zilei sale de naştere.
Potrivit armatei israeliene, Hamas a luat cel puţin 222 de oameni drept prizonieri. Până acum, teroriştii au aliberat doar doi: o mamă şi fiica ei, cu dublă cetăţenie. Potrivit New York Times, Hamas se pregăteşte să elibereze alţi 50.

Afla mai multe despreisraelcopil ostaticroman
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt