Suspendarea dreptului de vot al Ungariei câştigă teren în UE. Şi Austria se alătură propunerii belgiene

Suspendarea dreptului de vot al Ungariei câştigă teren în UE. Şi Austria se alătură propunerii belgiene

Ministrul belgian de externe, a cărui ţaără deţine preşedinţia rotativă a UE, a declarat în urmă cu câteva zile că Uniunea Europeană trebuie să fie puternică şi să continue procedura de activare a articolului 7 împotriva Ungariei, pentru a-i suspenda dreptul de vot în UE.

Măsura pare a fi sprijinită şi de Austria, care, potrivit Politico, susţine apelul Belgiei de a continua procesul de privare a Ungariei de dreptul de vot.

”Ne aşteptăm ca toţi cei 27 de membri să respecte pe deplin principiile pe care este construită Uniunea noastră comună. Acest lucru este valabil în special pentru preşedinţia rotativă a UE. Ţinând cont de acest lucru, susţinem continuarea strictă a procedurii articolului 7 împotriva Ungariei”, a declarat purtătorul de cuvând al Ministerului de Externe austriac.

Parlamentul European a lansat prima fază a procedurii articolului 7 împotriva Ungariei în 2018, dar procesul a intrat în impas. Următoarea etapă a acestei proceduri, deseori denumită ”opţiunea nucleară”, prevede cea mai severă sancţiune politică ce poate fi impusă unui stat membru: suspendarea drepturilor de vot asupra deciziilor UE.

 

Afla mai multe despreungariavotue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt