Statul nu poate controla scumpirile. Benzina şi motorina, mai scumpe de la o zi la alta

Statul nu poate controla scumpirile. Benzina şi motorina, mai scumpe de la o zi la alta

Încet, dar sigur, preţul carburanţilor creşte de la o săptămână la alta. Şi alimentele se scumpesc, în ciuda măsurilor de stopare a adaosului comercial, pentru cele de bază. Inflaţia tocmai ce a scăzut de la două cifre la una singură, însă rămâne în continuare foarte ridicată: 9,43%.
În acest context, pachetul de măsuri fiscale pregătit de guvernanţi nu va face altceva decât să ducă la noi majorări de preţuri, iar nota de plată le revine tuturor românilor.
Fiecare scumpire la pompă se simte în buzunar, mai ales când litrul de carburant standard se apropie din nou de 8 lei. Cu una dintre cele mai ridicate inflaţii la nivel european, de peste 9%, românii văd pe zi ce trece cum alimentele şi bunurile de consum se scumpesc, chiar dacă guvernul a dat ordonanţă de urgenţă pentru a limita adaosul comercial la produsele de bază.
Salariile şi pensiile însă bat pasul pe loc. Şi nu numai mâncarea se scumpeşte, dar şi serviciile sau distracţia. 
Creşterea TVA va aduce preţuri mai mari la dulciuri, bere fără alcool, alimente tradiţionale, dar şi pentru locuinţele nou construite sau panourile fotovoltaice. Se scumpeşte şi alcoolul şi tutunul, deoarece cresc accizele. Deocamdată nu este clară data de la care vor intra în vigoare noile cote de TVA, deoarece în ordonanţă nu este menţionată.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt