Sorin Grindeanu, la Insider politic, despre AUR şi Diana Şoşoacă: ”Au alimentat protestele transportatorilor, dar nu vor face 20% în alegeri”

Sorin Grindeanu, la Insider politic, despre AUR şi Diana Şoşoacă: ”Au alimentat protestele transportatorilor, dar nu vor face 20% în alegeri”

Invitat în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a vorbit despre implicarea partidelor AUR şi SOS România în protestele transportatorilor şi fermierilor, dar şi despre scorul electoral pe care îl vor atinge cele două partide.
”Ca multe alte acţiuni pe care le fac George Simion şi Diana Şoşoacă, asta nu înseamnă, şi mă scuzaţi, dar nu pot să nu spun, sigur, au fost trimişi de acolo, dar asta nu înseamnă că dacă noi ne uităm pe social media, nu vedem conturi care sunt arhicunoscute a fi susţinătoare ale unor politici de tipul Dianei Şoşoacă şi AUR, care au alimentat foarte mult şi au ridicat tensiunea în aceste zile pe aceste subiecte. Vă rog să verificaţi şi probabil că aţi şi văzut site-uri unde se ştie că sunt mesajele AUR sau mesajele Dianei Şoşoacă au explodat în toate aceste două săptămâni cu mesaje de a ieşi toată lumea în stradă, de a protesta.
Eu cred că atunci când vorbim de partide de acest tip în România vorbim de o limită. O limită care undeva până în 20%, şi aşa 20% e mult. Eu nu cred că AUR şi Diana Şoşoacă vor trece de 20%. Şi mă şi argumentez. Intr-un final oamenii realizează că discursul de tipul noi suntem cei mai aleşi europeni, fără noi lumea ar sta în loc. Sigur, suntem toţi... Eu sunt mândru că sunt român. Ne dorim ca ţara noastră să fie cea mai bogată. Dar să ştiţi că faptul că suntem membri în UE până la urmă, ca să dăm exemplu de zilele acestea subvenţia e şi ea o măsură care a venit o dată cu statutul nostru de membru în UE. Eu m-as gândi aşa, de mâie nu mai suntem membri UE. Cum poate arăta agricultura românească fără acea subvenţie? 
Sigur că nu toate lucrurile sunt perfecte în UE. Sigur că în momentul în care faci parte dintr-un sistem de acest tip, cum e UE, lucrurile vin cu bune şi cu ceva constrângeri. Balanţa în toţi aceşti 16 ani de când suntem membri ai UE e clar înclinată spre pozitiv. Sunt 90 şi ceva de miliarde, dacă nu mă înşel, care au intrat în România faţă de 30 şi ceva pe care le-am dat. Şi vor fi şi mai mulţi bani la finalul anului 2026 dacă adăugăm şi pe PNRR. Toate marile proiecte din infrastructură până la urmă sunt la Ministerul Transporturilo. Toate mari, toate, fără excepţie. Sunt proiecte finanţate prin fonduri europene”, a declarat Grindeanu la emisiunea moderată de Sebastian Zachmann.

Afla mai multe despregrindeanuaursosoacainterviu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt