Sentinţa lui Trump în procesul penal ”Stormy Daniels” a fost amânată pentru luna septembrie

Sentinţa lui Trump în procesul penal ”Stormy Daniels” a fost amânată pentru luna septembrie

Sentinţa procesului penal al lui Donald Trump cu privire la plăţi ascunse către actriţa porno Stormy Daniels, prevăzută peste nouă zile, a fost amânată la 18 septembrie - un prim efect concret al hotărârii Curţii Supreme care a extins imunitatea fostului preşedinte al Statelor Unite, relatează News.ro.

”Data sentinţei, 11 iulie, a fost aşadar anulată” şi ”amânată la 18 septembrie, dacă acest lucru este în continuare necesar”, adică cu aproape şase săptămâni înainte de data alegerilor americane, prevăzute la 5 noiembrie 2024, scrie magistratul de la New York Juan Merchan într-o hotărâre.

Această decizie relaxează în mod considerabil calendarul judiciar al candidatului la fotoliul de la Casa Albă, deoarece pedeapsa urma să fie pronunţată, iniţial, cu patru zile înaintea Convenţiei republicane de la Milwaukee (15-18 juillet), la care Donald Trump urmează să fie învestiti în mod oficial candidat în alegerile prezidenţiale.

Judecătorul Merchan, care a prezidat procesul lui Donald Trump în aprilie şi mai, a luat această hotărâre la câteva ore după ce Parchetul din Manhattan s-a declarat deschis unei amânări.

Primul fost preşedinte al Statelor Unite găsit vinovat penal de către un juriu, Donald Trump, riscă teoretic maximum patru ani de închisoare.

Însă judecătorul Juan Merchan poate să aleagă să pronunţe o pedeapsă alternativă închisorii, de exemplu o condamnare cu suspendare şi o perioadă de probă.

În toate cazurile, candidatul republican va putea face apel, ceea ce va conduce probabil la o suspendare a pedepsei înaintea alegerilor de la 5 noiembrie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt