Şefa Secret Service a demisionat după atentatul împotriva lui Trump

Şefa Secret Service a demisionat după atentatul împotriva lui Trump

Directorul Secret Service, Kimberly Cheatle, a demisionat marţi în urma tentativei de asasinare a lui Trump din timpul mitingului din Pennsylvania de pe 13 iulie.

Demisia vine la o zi după ce Cheatle a fost criticată de membrii unei comisii a Camerei Reprezentanţilor la audierile privind acţiunile Serviciului Secret de la mitingul respectiv.

La acea audiere, Cheatle a refuzat să demisioneze, afirmând că este cea mai calificată persoană pentru a conduce Secret Service, care este responsabil de protecţia preşedintelui, a vicepreşedintelui, a membrilor familiilor acestora şi a principalilor candidaţi prezidenţiali.

Cu toate astea, marţi, Cheatle a scris într-o scrisoare către personalul Secret Service: „În lumina evenimentelor recente, am luat decizia dificilă de a demisiona din funcţia de director. Misiunea solemnă a Secret Service este de a proteja liderii naţiunii noastre şi infrastructura financiară. Pe 13 iulie, nu ne-am îndeplinit această misiune. Scrutinul din ultima săptămână a fost intens şi va continua să rămână pe măsură ce ritmul nostru operaţional creşte. În calitate de director, îmi asum întreaga responsabilitate pentru această deficienţă de securitate”, a fost mesajul lui Cheatle, potrivit CNBC.

Cheatle s-a confruntat şi cu apeluri din partea a numeroşi parlamentari de a-şi părăsi funcţia din cauza deficienţelor de securitate care au avut loc în acea zi.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt