Schimbare de discurs. Trump spune că supravieţuirea Ucrainei este importantă pentru SUA

Schimbare de discurs. Trump spune că supravieţuirea Ucrainei este importantă pentru SUA

Donald Trump a declarat că supravieţuirea Ucrainei este importantă pentru Statele Unite, o schimbare de ton care intervine cu câteva zile înainte ca în Camera Reprezentanţilor a SUA, condusă de republicani, să fie votat un pachet de ajutor pentru Kiev în valoare de 61 de miliarde de dolari, relatează Reuters, citat de News.ro.

Fostul preşedinte a evitat să spună dacă aprobă sau nu pachetul şi a dedicat cea mai mare parte a postării făcute pe platforma sa Truth Social pentru a se plânge din nou că aliaţii europeni ai Americii nu cheltuiesc suficient pentru a sprijini Ucraina. Unii republicani de dreapta dură au interpretat postarea ca pe un semnal că se opune actualului pachet de ajutor, deşi Trump nu a spus acest lucru în mod explicit.

Cu toate acestea, postarea a părut a fi unul dintre primele comentarii în care Trump recunoaşte că supravieţuirea Ucrainei este un interes important pentru securitatea SUA. Anul trecut, în timpul unei adunări publice la CNN, Trump a refuzat să spună dacă doreşte ca Ucraina să câştige războiul cu Rusia atunci când a fost întrebat despre conflict.

"De ce nu poate Europa să egalizeze sau să egaleze banii investiţi de Statele Unite ale Americii pentru a ajuta o Ţară care are nevoie disperată?", a scris el.  "După cum toată lumea este de acord, supravieţuirea şi puterea Ucrainei ar trebui să fie mult mai importantă pentru Europa decât pentru noi, dar este importantă şi pentru noi! MIŞCAŢI-VĂ, EUROPA!" - i-a somat fostul preşedinte pe aliaţii europeni.

Postarea lui Trump a venit la o zi după ce a lăudat Polonia, în urma unei întâlniri la Trump Tower din New York cu preşedintele polonez Andzrej Duda. Fostul preşedinte şi liderul polonez au discutat despre propunerea lui Duda ca membrii NATO să cheltuiască cel puţin 3% din produsul lor intern brut pentru apărare, a declarat un oficial de campanie. În prezent, li se cere să cheltuiască cel puţin 2% din PIB.

Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor din SUA, Mike Johnson, a declarat că va supune la vot chiar sâmbătă pachetul de ajutor pentru Ucraina, în ciuda obiecţiilor vehemente din partea aripii de extremă dreapta din partidul său.

Afla mai multe despredonald trumpsuaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt