Rusia avertizează SUA împotriva unor erori de calcul ''fatale'' în Ucraina

Rusia avertizează SUA împotriva unor erori de calcul ''fatale'' în Ucraina

Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a apreciat luni că SUA s-ar putea confrunta cu "consecinţe fatale" dacă ignoră avertismentele Moscovei de a nu permite Ucrainei să folosească armele furnizate de Washington pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei, transmite Agerpres.
 
Serghei Riabkov s-a referit la decizia de săptămâna trecută a preşedintelui american Joe Biden de a aproba folosirea armelor livrate de SUA pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei implicate în atacuri în regiunea ucraineană Harkov.
 
"Aş vrea să-i avertizez pe liderii americani împotriva erorilor de calcul ce pot avea consecinţe fatale. Din motive necunoscute, (liderii americani) subestimează gravitatea ripostei pe care ar putea-o primi", a declarat Riabkov, citat de agenţia RIA.
 
Acesta a amintit de comentariile făcute săptămâna trecută de preşedintele rus Vladimir Putin potrivit cărora ţările NATO se joacă cu focul şi riscă declanşarea unui conflict global mai amplu.
 
"Fac apel la aceste figuri (din SUA) ... să acorde o parte din timpul lor, pe care par să şi-l petreacă cu nişte jocuri video, judecând după lejeritatea cu care abordează lucrurile, studierii a ceea ce a spus în detaliu Putin", a continuat Riabkov.
 
Preşedintele rus a transmis "un avertisment foarte important şi care trebuie tratat cu maximă seriozitate", a adăugat responsabilul diplomaţiei ruse.
 

Afla mai multe desprerusiasuaavertisment
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt