Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Donald Trump, a depus cerere de protecţie în caz de faliment. Are datorii de 150 de milioane de dolari

Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Donald Trump, a depus cerere de protecţie în caz de faliment. Are datorii de 150 de milioane de dolari

Fostul avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a solicitat, la New York, protecţie legală în caz de faliment, invocând datorii, care includ un verdict civil recent împotriva lui, de aproape 150 de milioane de dolari, pentru că a defăimat lucrătorii electorali din Georgia în timp ce acţiona ca avocat pentru fostul preşedinte Donald Trump, transmite CNBC.

Acţiunea lui Rudy Giuliani, care a fost şi primar al New York-ului, a venit la o zi după ce un judecător federal din Washington, D.C. i-a ordonat să înceapă să plătească celor doi lucrători electorali daunele pe care le datora pentru procesul lor împotriva lui, arată news.ro.

Dosarul lui Giuliani privind falimentul, conform legii cunoscute sub numele Capitolul 11, estimează că are active cu valori cuprinse între 1 milion şi 10 milioane de dolari şi datorii estimate între 100 şi 500 de milioane de dolari.

Avocaţii săi în cazul falimentului au spus într-un comunicat: „Declararea falimentului nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. Nimeni nu ar fi putut crede în mod rezonabil că primarul Giuliani va fi capabil să plătească o sumă atât de mare de pedeapsă” în cazul defăimării, au spus avocaţii Heath Berger şi Gary Fischoff.

„Capitolul 11 îi va permite primarului Giuliani oportunitatea şi timpul de a depune recurs, oferind în acelaşi timp transparenţă pentru finanţele sale sub supravegherea instanţei de faliment, pentru a se asigura că toţi creditorii sunt trataţi în mod egal şi echitabil pe tot parcursul procesului”, au spus avocaţii.

Rudolph Giuliani, fostul avocat personal al lui Donald Trump, s-a predat în vară la o închisoare din comitatul Fulton din Georgia, pentru a înfrunta acuzaţiile legate de acţiunile pe care este acuzat că le-a făcut pentru a răsturna pierderea în alegerile din 2020 a fostului preşedinte al SUA.

Giuliani, un fost procuror federal şi fost primar în New York City, a fost obligat la plata unei cauţiuni de 150.000 de dolari şi să nu ia legătura cu vreunul din cei 18 co-inculpaţi sau martori în acest dosar, potrivit documentelor instanţei.

”Această punere sub acuzare este o parodie”, le-a spus Giuliani reporterilor, după ce s-a prezentat la închisoare. ”Este un atac la Constituţie”, a adăugat el.

Şapte alţi co-inculpaţi ai lui Trump în acest dosar penal deschis de procurorul districtual din comitatul Fulton Fani Willis care îl acuză pe aceste şi pe asociaţii săi că au încercat să răstoarne pierderea sa în alegerile din 2020 din Georgia s-au predat şi ei la închisoarea din Atlanta, potrivit documentelor autorităţilor.

Trump, principalul candidat pentru nominalizarea republicanilor din 2024 pentru a-l înfrunta pe preşedintele democrat Joe Biden, continuă să susţină, în mod fals, că a fost ”furat” la alegerile din 2020 prin fraudă masivă la vot. Giuliani a avut un rol public important în eforturile echipei de campanie a lui Trump de a impune acuzaţiile false privind frauda la vot.

Trump a numit cele patru puneri sub acuzare motivate politic.

În dosarul din Georghia, Giuliani a fost acuzat că a făcut mai multe declaraţii false privind fraude la alegeri, inclusiv în  faţa unor oficiali din alte state, precum Arizona şi Pennsylvania, într-o încercare eşuată de a-i convinge să aprobe o listă alternativă de electori pentru a certificarea formală congresională a rezultatelor alegerilor, pentru a-l menţine pe Trump la putere.

Giuliani şi alţi aliaţi ai lui Trump au mai fost acuzaţi că au făcut declaraţii false în faţa legislatorilor din Georgia cu privire la alegeri.

Avocatul Sidney Powell, care a jucat un rol cheie în promovarea afirmaţiilor false ale lui Trump privind frauda, a fost reţinut la închisoare miercuri, potrivit datelor postate pe site-ul şerifului.

Avocatul de campanie al lui Trump Kenneth Chesebro, pus sub acuzare pentru că ar fi ajutat la conceperea unui plan pentru a depune liste false de electori pentru Trump pentru a împiedica certificarea congresională, s-a predat de asemenea la biroul şerifului din comitatul Fulton.

Ray Smith, un avocat care anterior l-a reprezentat pe Trump în Georgia, s-a predat şi el.

Shafer, fostul şef de cabinet al lui Trump de la Casa Albă Mark Meadows şi fostul oficial de la Departamentul de Justiţie Jeffrey Clark au solicitat ca dosarele lor să fie mutate la o instanţă federală.

Trump a pledat nevinovat la două seturi de acuzaţii penale formulate de Jack Smith, un procuror special numit de Procurorul general al SUA, Merrick Garland, desemnat de Biden, legat de încercările de la răsturna pierderea sa în alegerile din 2020 şi posesia de documente clasificate după terminarea mandatului. Trump a mai pledat nevinovat şi în dosarul din Manhattan privind plăţi pentru tăcere făcute înainte de alegerile din 2016 unui star porno.

Afla mai multe desprerudolph giulianidonald trumpsua
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt