Românii, dezamăgiţi de direcţia în care merge ţara

Românii, dezamăgiţi de direcţia în care merge ţara
foto: captura video

România devine o ţară din ce în ce mai puţin atractivă pentru tineri, care se gândesc să ia calea străinătăţii. De altfel, nemulţumirea şi dezamăgirea par definitorii pentru societate. Un sondaj recent arată că 74% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. 
Neîncrederea pare să definească locuitorii din România.  Un sondaj CURS, realizat în august, arată că doar 19% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie bună. În timp ce 74% consideră că direcţia e mai degrabă greşită.
 
Şi evenimentele tragice precum accidentul din 2 mai sau moartea Alexandrei, tânăra mamă din Botoşani, care şapte ore nu a primit asistenţă medicală deşie era în spital, cresc dezamăgirea faţă de ţară.
 
Peste 50% dintre respondenţii sondajului CURS au spus că şoferul este principalul responsabil pentru accidentul mortal din 2 mai. În procente egale, 15%  oamenii dau vina pe poliţie şi pe traficul şi consumul de droguri. În timp ce 10% îi consideră responsabili pe părinţii lui Vlad Pascu. 
 
În cazul Alexandrei, un procent covărşitor - peste 70% - îndreaptă vina spre medicul şi personalul de gardă din ziua tragediei. 
Sentimentul tot mai puternic de nemulţumire a lăsat loc pentru apariţia unor curente periculoase, cred sociologii. 
 
Sunt şi optimişti care văd luminiţa de la capătul tunelului. Numai anul trecut, aproape 50.000 de români s-au mutat din ţară, arată datele Insitutului Naţional de Statistică. 
 
 
 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt