România, sub ape

România, sub ape

România e sub ape! Ploile torenţiale au făcut prăpăd în mai multe judeţe iar sute de localităţi sunt parcă rupte de lume din cauza inundaţiilor. În judeţul Iaşi un bărbat a fost lovit de trăsnet pe un câmp, iar în Bârlad apa de pe bulevarde a depăşit 1 metru. Specialiştii atrag atenţia că furtunile vor pune stăpânire pe aproape toată ţara în următoarele ore.

O furtună care a durat aproximativ 10 minute a făcut prăpăd pe străzile din Oradea. Cel mai grav a fost îaproape de centrul oraşului unde un copac a fost smuls de vântul puternic şi doborât peste o maşină aflată în trafic. În
autoturism se aflau două tinere care au scăpat ca prin mimune. Circulaţia a fost paralizată până la intervenţia salvatorilor.

Aşa arătau străzile din Bârlad după o ploaie torenţială care a durat doar câteva zeci de minute. Canalizarea din oraş nu a mai făcut faţă, astfel că străzile au fost înghiţite de şuvoaie. Localnicii au putut doar să privească neputincioşi cum apa mătură tot în calea ei.

Rupte de lume din cauza inundţiilor au fost şi mai multe localităţi din judeţul Galaţi.

Zeci de drumuri, case şi gospodării au fost înghiţite de şuvoaie. Localnicii spun că de ani buni nu s-au mai
confruntat cu astfel de situaţii.

O furtună puternică însoţită de ploaie torenţială şi grindina de mari dimensiuni a creat dezastru şi în Brăila. Vântul a smuls zeci de copaci care au căzut peste mai multe autoturisme, clădiri şi cabluri. Două cartiere au rămas în beznă.

Furtuna a făcut prăpăd şi în judeţul Iaşi. Un bărbat a fost lovit de trăsnet pe un câmp din localitatea Cepleniţa. Din fericire, o ambulanţă a ajuns rapid la faţa locului, iar bărbatul se află în stare stabilă. Pe străzile din municipiu, canalizările au cedat, din cauza cantităţii mari de precipitaţii.

Uimiţi de forţa cu care a lovit natura, oamenii au sunat la 112. Mai multe echipaje ISU au intervenit pentru a se asigura că nimeni nu este pus în pericol. Au fost, însă, şi localnici care au ieşit pe străzi şi au făcut haz de necaz.

Cea mai mare parte a ţării se va afla sub cod portocaliu de furtuni până vineri la ora 6.00, atrag atenţia meteorologii

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt