România şi-a umplut depozitele de gaze naturale, iar stocurile de cărbune şi gradul de umplere a lacurilor de acumulare sunt în grafic

România şi-a umplut depozitele de gaze naturale, iar stocurile de cărbune şi gradul de umplere a lacurilor de acumulare sunt în grafic

România şi-a umplut depozitele de gaze naturale, iar stocurile de cărbune şi gradul de umplere a lacurilor de acumulare sunt în grafic, este concluzia reuniunii de astăzi a comandamentului energetic naţional, convocat de ministrul de resort, Sebastian Burduja.

El a precizat că problema o reprezintă fluctuaţia mare a preţurilor la energie pe termen scurt, iar o cauză este lipsa de interconectivitate între Austria şi Ungaria. Din acest punct de vedere, statele din estul Uniunii sunt în dezavantaj faţă de cele din vest, lucru de neacceptat într-o piaţă integrată, a mai spus Sebastian Burduja.

”Am făcut o recapitulare a discuţiilor tehnice şi politice cu omologii din Grecia şi Bulgaria. În perioada imediat următoare ne-am propus o săptămână, 10 zile, să definim un plan preliminar pe care să-l prezentăm în Consiliul de Miniştri. Rolul unei Uniuni energetice, aşa cum Uniunea Europeană doreşte să avem, este să beneficieze toată lumea, să existe solidaritate. Energia, când este mai ieftină într-o parte a Europei, să ajungă şi în cealaltă parte, ca să putem plăti preţuri similare. Este o chestiune de standard de trai pentru cetăţenii Uniunii Europene, dar este o chestiune şi de competitivitate a mediului economic. În momentul în care, în estul Europei, preţul la energie este de trei ori decât în vestul Europei, cu siguranţă aceasta nu este o piaţă care să funcţioneze”, a declarat Burduja, potrivit RADOR.

Afla mai multe despreburdujadepozite
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt