România sancţionată de UEFA cu închiderea unui sector la meciul cu Kosovo din cauza unui banner discriminatoriu afişat la peluză

România sancţionată de UEFA cu închiderea unui sector la meciul cu Kosovo din cauza unui banner discriminatoriu afişat la peluză

Probleme pentru naţionala României. UEFA a decis amendarea Federaţiei Române de Fobal şi închiderea unui sector la meciul pe care naţionala pregătită de Mircea Lucescu îl va disputa împotriva reprezentativei kosovare.

România a ajuns la 12 puncte după patru etape în Nations League, iar disputa cu Kosovo este crucială pentru obţinerea primului loc la finalul campaniei. Totuşi, "tricolorii" nu se vor putea bucura de susţinerea întregului stadion.

Pe 9 septembrie, România a învins-o pe Lituania, scor 3-1, în Ghencea, într-o partidă transmisă de Prima Sport. După meci, UEFA a deschis un dosar din cauza comportamentului unor suportreri. Printre acuzaţii s-a numărat şi un banner discriminatoriu la adresa comunităţii maghiare afişat la o peluză.

Conform Golazo, UEFA a analizat cazul şi a luat hotărârea de a amenda FRF cu 52.500 de euro şi închiderea unui sector de 3000 de locuri la partida dintre România şi Kosovo.

Meciul dintre România şi Kosovo se va disputa pe 15 noiembrie. Disputa va avea loc pe Arena Naţională, iar dacă România va obţine un rezultat pozitiv, atunci va avea asigurat primul loc în Grupa 2 din Liga C.

În cazul în care selecţionata pregătită de Mircea Lucescu va câştiga grupa, România va promova în Liga B şi va avea aproape sigur asigurat barajul de calificarea la Campionatul Mondial.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt