România gastronomică

România gastronomică

Călătorului îi şade bine cu drumul, spune un proverb. Dar şi cu burta plină, spunem noi. Aşa că, dacă eşti într-un loc uitat de lume şi ţi-e foame, nu te uita după un restaurant, ci după un punct gastronomic local. S-ar putea să mănânci mai bine şi mai ieftin. Totul este pregătit de localnici cu legume din grădina proprie şi carne de la animale crescute în gospodarie.

Cine trece prin satul braşovean Hărman nu va rămâne niciodată nemâncat. Deşi aici nu există un restaurant, oricine poate servi masa în gospodăriile unor localnici, care au deschis puncte gastronomice. Iar meniul este pregătit numai din produse naturale.

Deşi punctul gastronomic din satul Hărman nu este încă foarte cunoscut, turiştii care vor să mănânce aici au nevoie de rezervare. 
Şi la Vama Buzăului, tot în judeţul Braşov, cele 20 de puncte gastronomice sunt la mare căutare. Zona este vizitată de turisti din toate colturile lumii, în special pentru rezervatia de zimbri aflată în apropiere.
Şi în judeţul Cluj, pe Valea Argeşului şi la poalele Cheilor Turzii, tot mai mulţi localnici vor să-i hrănească pe călătorii flămânzi. 
Pentru ca Ministerul Dezvoltării să aprobe deschiderea unui astfel de punct gastronomic, oamenii trebuie să gătească preparate specifice zonei. Punctele gastronomice locale functioneaza pe baza certificatelor de producator. În ţară sunt peste 240.
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt