România formează front comun cu Grecia şi Bulgaria şi atacă preţurile la electricitate

România formează front comun cu Grecia şi Bulgaria şi atacă preţurile la electricitate

Grecia lansează o iniţiativă de a forma un front comun cu ţările balcanice ale Uniunii Europene cu privire la tarifele la energie electrică, deoarece creşterea lor dramatică, care a fost observată pentru prima dată în sud-estul Europei în iulie, nu este temporară, ci capătă caracteristici permanente, iar efectele sale nu poate fi contracarate prin subvenţii guvernamentale, scrie Profit.ro.

„Nu este posibil ca Austria să aibă un preţ de 154 de euro, iar piaţa interconectată vecină a Ungariei, la 238 de euro. Ceva este în neregulă şi UE ar trebui să vadă acest lucru şi să intervină”, spune un oficial guvernamental pentru Kathimerini, dezvăluind că Guvernul ia măsuri pentru a forma un „front balcanic”, cu guvernele Bulgariei şi României.

Cele trei state vor cere fie consolidarea fluxurilor de energie din Europa de Vest către Ucraina, fie finanţarea ţărilor balcanice pentru a sprijini afacerile şi consumatorii afectaţi.

Pe lângă discrepanţe mari de preţ evidente, Atena, Sofia şi Bucureşti îşi vor baza cererea către UE pe constatările autorităţilor naţionale independente competente care investighează dacă fluxurile limitate din Europa de Vest către Ucraina se datorează într-adevăr capacităţii de interconexiuni, deoarece precum şi modul în care funcţionează algoritmii care reglează fluxurile de energie de la cele mai ieftine la cele mai scumpe pieţe.

Afla mai multe despreromaniagreciapret electricitate
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt