Război în Ucraina: SUA urmează să livreze Kievului bombe planante, de tip Joint Standoff Weapon produse de Raytheon

Război în Ucraina: SUA urmează să livreze Kievului bombe planante, de tip Joint Standoff Weapon produse de Raytheon

Preşedintele american Joe Biden convoacă un summit al unui număr de 50 de aliaţi ai Ucrainei - care ar putea avea loc în Germania, în octombrie - cu obiectivul de a ”coordona eforturile de susţinere ale Ucrainei în apărarea sa împotriva agresiunii ruse”, relatează news.ro.

”Voi convoca o reuniune la nivel de lideri ai Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei în Germania luna viitoare”, anunţă el joi într-un comunicat.

Şeful în exerciţiu statului american face acest anunţ în contextul întâlniri sale cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean i-a prezentat ”planul (său al) victoriei”.

Joe Biden a anunţat ”o creştere” a ajutorul militar american destinat Ucrainei şi o anvelopă în valoare de aproape opt miliarde de dolari.

Acest nou pachet de ajutor include bombe ghidate de tip Joint Standoff Weapon (JSOW), produse de comoania americană Raytheon, care urmează să echipeze avioane de tip F-16 şi care pot atinge o ţintă la o distanţă de până la 120 de kilometri.

”Vom folosi acest ajutor în cel mai eficient şi mai transparent mod pentru a ne atinge obiecticul comun major: victoria Ucrainei, o pace dreaptă şi durabilă şi securitatea transatlantică”, s-a felicitat pe X Volodimir Zelenski.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt