Ravagii după potop

Ravagii după potop

Vântul şi furtunile au făcut  prăpăd  în mai multe zone, iar oamenii privesc neputincioşi cum apa le inundă gospodăriile, casele şi grădinile. În Bistriţa Năsăud a plouat atât de mult încât a fost nevoie de intervenţia pompierilor. Beciurile s-au transformat în adevărate bazine. Iar în judeţul Braşov mai multe drumuri au fost blocate din cauza şuvoielor scurse de pe versanţi. 

În localitatea bistriţeană Dumbrăveni a plouat în câteva zeci de minute cât pentru o lună întreagă. Peste 50 de gospodării au fost inundate, iar pompierii au intervenit în 12 locuinţe  ca să scoată apa din beciuri. Din cauza viiturii,  mai multe drumuri au fost complet blocate. În Buzău, furtuna a pus la pământ mai mulţi copaci, iar circulaţia a fost blocată pe mai multe străzi. Vremea extremă a lovit şi judeţul Gorj unde timp câteva minute a bătut grindina.
Potop a fost şi în Poiana Mărului, în judeţul Braşov. Mai multe gospodării au fost inundate, iar drumurile au fost blocate de viitură după ce pârâul care trece prin localitate a ieşit din matcă. Şi aici pompierii au intervenit ca să scoată apa din 3 gospodării şi 2 subsoluri din localitatea Zărneşti.
Nici litoralul n-a fost ocolit de vremea rea. Vântul a bătut cu atâta putere încât turiştii abia s-au putut apropia de plajă. Doar unii dintre ei au fost mai curajoşi. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt