Rata inflaţiei a scăzut la 9,4% în luna iulie

Rata inflaţiei a scăzut la 9,4% în luna iulie

Rata anuală a inflaţiei în iulie 2023 este de 9,4%, faţă de 10,3% în luna precedentă! Premierul a afirmat că acest lcuru arată că ,,măsurile de luptă contra inflaţiei au avut succes”. Marcel Ciolacu anunţă că măsurile vor continua, astfel încât inflaţia să ajungă la 8% în luna decembrie. 

Potrivit INS, rata inflaţiei în iulie 2023 a fost 9,4%. ,,Este un lucru foarte, foarte bun pentru România şi pentru români,  mai ales că suntem îmntr-o perioadă destul de grea pentru ţară. Ştim bine cum evoluează deficitul bugetar şi problemele care se creează în jurul acestui lucru. Suntem foarte atenţi ca să putem continua finanţarea din fondurile europene şi, mai ales, să nu ne pierdem banii europeni şi proiectele de investiţii ce le avem în implementare”, a declarat ministrul Finanţelor, citat de news.ro

Marcel Boloş a apreciat că,,trendul este descrescător”, iar inflaţia se aşteaptă să scadă în continuare. El afirmă, însă, că trebuie continuate măsurile fiscal-bugetare. ,,Dacă ansambllul de politici fiscal-bugetare le gândim încât inflaţia să se ducă şi mai jos pentru toţi românii este un lucru bun”, a mai afirmat Boloş.

Întrebat despre scăderea preţurilor, Boloş a apreciat că nu se poate realiza peste noapte, fiind necesară o perioadă de stabilitate. ,,Astfel de probleme de stabilitate macroeconomică nu se rezolvă de pe o zi pe alta”, a adăugat ministrul.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt