RAR: Folosirea unor componente omologate, dar montate la un atelier clandestin nu înseamnă automat o lucrare bine făcută. Avertizările specialiştilor

RAR: Folosirea unor componente omologate, dar montate la un atelier clandestin nu înseamnă automat o lucrare bine făcută. Avertizările specialiştilor

Inspectorii Registrului Auto Român anunţă că anul trecut au blocat 18 transporturi de componente auto neconforme cu normele europene, avertizând că existenţa în piaţă a pieselor auto de calitate nu este o garanţie că reparaţiile sunt conforme, dacă operaţiunile nu se desfăşoară în atelierele autorizate RAR. Specialiştii instituţiei le recomandă posesorilor de maşini să se gândească, atunci când aleg un atelier improvizat crezând că fac economie, că este mult mai dificil şi costisitor să sesizeze autorităţile şi să demonstreze, în cazul unor reparaţii îndoielnice, că autovehiculul a fost reparat în acel service auto.

„Noi suntem prezenţi în toate domeniile cu care se intersectează un autovehicul pe parcursul perioadei de exploatare, de la piaţa componentelor auto, la controalele efectuate în atelierele de reparaţii, în staţiile de inspecţie tehnică periodică sau în atelierele TLV şi până în piaţa centrelor de dezmembrări de maşini. Doar anul trecut am blocat, după ce am răspuns solicitărilor venite din partea autorităţilor vamale, 18 transporturi de componente auto neconforme cu normele europene. Existenţa în piaţă a pieselor auto de calitate nu este o garanţie că reparaţiile sunt conforme, dacă operaţiunile nu se desfăşoară în atelierele autorizate RAR, aproximativ 12.500 la număr la finalul anului trecut. Ţineţi cont de faptul că un atelier autorizat pentru tinichigerie, de exemplu, nu poate efectua în siguranţă intervenţii asupra sistemelor esenţiale ale unui vehicul”, informează RAR.

Inspectorii le recomandă posesorilor de autovehicule să se gândească din următoarea perspectivă la economia pe care cred că o fac atunci când aleg să meargă într-un atelier improvizat.

„În cazul în care calitatea lucrărilor nu este cea dorită, nu există o garanţie reală pentru intervenţia efectuată, iar apoi intervine dificultatea în a demonstra că autovehiculul a fost reparat în acel atelier, atunci când sesizaţi autorităţile. Altfel spus, acţiunile legale împotriva persoanelor neautorizate care desfăşoară activităţi de reparaţii necesită mai mult timp şi mai multe resurse implicate”, atenţionează inginerul Mihai Dogărescu, şeful Direcţiei Supraveghere Piaţă, citat de news.ro.

Afla mai multe despreraravertismen
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt