Raport favorabil pentru noua conducere a BNR

Raport favorabil pentru noua conducere a BNR

Comisiile reunite de buget-finanţe-bănci din Parlament au dat raport favorabil pentru noua conducerea a Băncii Naţionale a României, scrie Profit.ro.

Noul Consiliu de Administraţie va fi condus de Mugur Isărescu, care păstrează poziţia de guvernator.

Este cel mai longeviv guvernator de bancă centrală, fiind guvernator din 1990, cu o scurtă pauză în care a fost premier (anul 2000). Isărescu a împlinit la începutul lunii august vârsta de 75 de ani.

Prim-viceguvernator urcă Leonardo Badea (susţinut de PSD, el a fost vice în Consiliul care îşi va încheia mandatul), în timp ce Florin Georgescu (susţinut tot de PSD şi în conducerea BNR din 2004) coboară prim-vice. Cosmin Marinescu (Consilierul preşedintelui Klaus Iohannis pe probleme economice) intră în CA pe poziţia de viceguvernator, înlocuindu-l din partea PNL pe Eugen Nicolăescu.

Membri simpli de CA sunt:

  • Balint Csaba (membru în Consiliul de Administraţie al BNR. Înainte de a se alătura BNR în 2019, a lucrat ca analist macroeconomic la o bancă universală, pregătind rapoarte de cercetare cu privire la evoluţiile economice, pieţele financiare, precum şi industria bancară din România. A absolvit Şcoala Doctorală de Finanţe şi Bănci – DOFIN din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti)
  • Cristian Popa (După terminarea ASE, Popa a obţinut titlul de Master în Managementul Riscului Financiar Internaţional, după care a obtinut CFA Charterholder (CFA Institute, Virginia, USA) – Chartered Financial Analyst. A lucrat în mai multe bănci comerciale ca director de investiţii)
  • Roberta Anastase (Fosta Miss România (1994), de profesie sociolog, a fost şi ea avizată pentru a ocupa un loc în board-ul Băncii Centrale. Anastase a fost unul din foştii lideri ai PDL, ex-preşedinte al Camerei Deputaţilor, parlamentar şi fost europarlamentar)
  • Alexandru Nazare ( fost ministru al Finanţelor în Guvernul Florin Cîţu şi ministru al Transporturilor în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu)
  • Aura Gabriela Socol (profesor ASE. Soţia lui Cristian Socol, consilier economic al premierului Marcel Ciolacu)

Ultimii trei sunt nou-intraţi.

După raport, urmează votul în plenul reunit al celor două Camere parlamentare, programat tot pentru azi.

Afla mai multe desprebnrca bnrconducere bnr
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt