Putin şi-a numit fostul bodyguard într-o funcţie majoră a statului. Cine e Alexei Diumin, posibil „succesor” al liderului rus

Putin şi-a numit fostul bodyguard într-o funcţie majoră a statului. Cine e Alexei Diumin, posibil „succesor” al liderului rus

Vladimir Putin l-a numit pe Alexei Diumin, un consilier şi fost bodyguard, în funcţia de secretar al Consiliului de Stat, un organism consultativ al şefului statului rus.

Fosta gardă de corp a lui Vladimir Putin urcă rapid în ierarhia conducerii de la Moscova, mulţumită deciziilor liderului de la Kremlin. Iar unele informaţii sugerează chiar că Alexei Diumin ar putea fi un posibil succesor al liderului rus, scrie Reuters.

Diumin a sosit la Kremlin luna aceasta, după ce a fost guvernator al regiunii Tula.

Reales pentru un nou mandat de şase ani la începutul acestui an, Putin l-a numit pe Diumin în funcţia de consilier prezidenţial specializat în industria de apărare. Funcţia era deja importantă, dar la momentul respectiv, Kremlinul a vorbit şi despre alte responsabilităţi pentru acesta. Aceste responsabilităţi au devenit mai clare miercuri dimineaţă, când un decret semnat de Putin şi publicat de site-ul Kremlinului a confirmat numirea lui Diumin în funcţia de secretar al Consiliului de Stat. Organismul este responsabil cu elaborarea „obiectivelor şi sarcinilor strategice de politică internă şi externă” şi reuneşte oficiali de la Kremlin şi din guvern cu legiuitori şi lideri regionali.

Numele lui Diumin a fost de mult timp subiectul unor speculaţii în rândul elitei politice de la Moscova, scrie Reuters.

Serghei Markov, un fost consilier al Kremlinului, a declarat la începutul acestei luni că mulţi oameni consideră că Putin îl vede pe Diumin drept un succesor.
 

Afla mai multe despreputinkremlinconsiliu de stat
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt