Zeci de angajaţi ai Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare au protestat, astăzi , după ce ministrul
transporturilor a anunţat că instituţia va fi desfiinţată, iar atribuţiile vor fi preluate de Inspectoratul General pentru
Situaţii de Urgenţă. Oamenii spun că decizia ministrului este una pripită.
Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat ieri că va desfiinţa ARSVOM - Agenţia Română de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare. A primit chiar şi acordul premierului.
Ministrul le-a reproşat marinarilor că-n urmă cu o lună când o navă cargo din Ucraina s-a scufundat, şalupa de salvare s-antors în port. Iar naufragiaţii ar fi fost salvaţi atunci de-o altă navă particulară. Angajaţii ARSVOM neagă acuzaţiile şi spun că de fapt, Centrul de Coordonare i-a întors din drum pentru că naufragiatii fusesera deja salvaţi.
În jur de 200 de oameni lucrează la ARSVOM. Şi potrivit sindicaliştilor, această instituţie funcţionează ca entitate
civilă, neputând fi în subordinea IGSU, o structură militară.
Agenţia de salvare a vieţii omeneşti pe mare a fost de curând zguduită de un alt scandal, de corupţie de această dată. Directorul ARSVOM, Daniel Manole, a fost revocat din funcţie, după ce a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. Salariaţii spun însă că dacă managerul este acuzat de fapte de corupţie , suspiciunile nu trebuie să planeze şi asupra lor.